diumenge, 29 de març del 2015

Envien a la fiscalia una quinzena de piulades ofensives sobre la tragèdia aèria als Alps

Pintades nazi-feixistes al monument a la independència d'Arenys de Munt
Comentaris amb un marcat caràcter d'incitació a l'odi al poble català 








[Vilaweb 29/03/2015] 

La policia espanyola ha enviat finalment a la fiscalia una quinzena de piulades, difoses per tretze usuaris, amb continguts ofensius relacionats amb l'avió de Germanwings que es va estavellar dimarts als Alps, segons que ha pogut confirmar EFE.
Divendres es va saber que la Guardia Civil havia detingut a Águilas (Múrcia) un noi de vint-i-sis anys per haver difós comentaris ofensius arran de la tragèdia aèria. Se l'acusa d'haver realitzat comentaris amb un marcat caràcter d'incitació a l'odi i també a la violència a les dones i més col·lectius per motiu de raça o religió. 
Cal recordar que l'associació d'advocats Drets va presentar també una demanda a la fiscalia de Barcelona per a denunciar més de mig centenar d'usuaris de Twitter per haver publicat piulets catalanòfobs contra les víctimes de l'avió.
El president de l'entitat, Sergi Blázquez, va exigir “detencions immediates” i que s'imputés a aquests usuaris un delicte d'incitació a l'odi i la violència, tipificat al codi penal amb penes de presó entre un any i tres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada