divendres, 6 de febrer del 2015

Rodrigo Lanza: 'Per cada cas com el meu, n'hi ha cent que se silencien'

Un miler de persones omple les Cotxeres de Sants per denunciar greuges policials com el 4-F 








[Vilaweb 06/02/2015]  

El novè aniversari del cas 4-F, dimecres, ha tingut un caràcter força especial, a causa del gran impacte que va tenir l’emissió recent del documentari ‘Ciutat morta’. A més de la manifestació del dia de l'aniversari, avui s'ha fet un acte per a denunciar allò que els organitzadors consideren un cas de corrupció policíaca i de tortures que asseguren que no és pas aïllat. L'acte, convocat per moviments sorgits arran d'actuacions policials polèmiques com ara les detencions pels aldarulls de Can Vies o de l'operació policial Pandora, la mort de Juan Andrés Benítez o els condemnats pel cas 4-F, ha servit per a denunciar greuges per actuacions policials diferents que ara apunten cap a la 'impunitat' amb què actuen els cossos de seguretat. Durant l'acte, Xavier Artigas, un dels directors de 'Ciutat Morta', ha anunciat, molt afectat, que no farà més de 'portaveu accidental' del cas 4-F per les crítiques rebudes: 'Fa tres dies que estic molt malament. Hem fet el que hem pogut', ha dit. 
Amb el lema 'Prou muntatges, impunitat i repressió', a l'acte hi han intervingut, entre més, Rodrigo Lanza, un dels empresonats pel cas, Mariana Huidobro, la mare de Lanza, i els directors del documentari, Xavier Artigas i Xapo Ortega. 
Us oferim a continuació el vídeo del discurs íntegre de Rodrigo Lanza durant l'acte, que ha assegurat que per cada cas com el seu, 'n'hi ha cent que de silencien'. [http://www.vilaweb.cat/noticia/4230533/20150206/miler-persones-omple-cotxeres-sants-denunciar-greuges-policials-4-f.html]
Després d'ells ha arribat el torn de les persones detingudes durant l'operació Pandora, liderada per l'Audiència espanyola contra el terrorisme anarquista, i dels detinguts per aldarulls i delictes contra agents de l'autoritat durant la vaga 14-N.
En el tercer bloc han intervingut membres de Rereguarda en Moviment, de la plataforma Stop Bales de Goma i la delegada de CGT, Laura Gómez, empresonada també durant les protestes d'una vaga general.
En el quart han parlat els advocats que lideren la mobilització social per tancar els Centres d'Internament d'Estrangeria i els de l'associació creada en suport de Juan Andrés Benítez, l'empresari del Gaixample mort després de ser reduït pels Mossos d'Esquadra al carrer Aurora del barri del Raval.
En darrer lloc han participat els condemnats en els recents judicis contra les protestes de Can Vies i el periodista de La Directa, Jesús Rodríguez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada