dimecres, 28 de gener del 2015

El PP vol prohibir posar estelades a l’escola, el centres socials i els ajuntaments

Segons el PP, la bandera de l’estel solitari pot incitar a trencar la convivència o transgredir la legalitat vigent espanyola 





[28/01/2015]  

El Partit Popular ha registrat la 'Llei sobre l'ús de símbols a les institucions i espais públics de Catalunya', que pretén evitar que s'hissin estelades amb multes de fins a 6.000 euros. Si fins ara havia presentat una llei per tal de prohibir les estelades als parcs de bombers de Catalunya, cosa que va ser rebutjada al ple del Parlament de Catalunya, ara ha arribat el torn a les escoles, centres cívics i instal·lacions municipals.
El text, segons informa Nació Digital, consta de 16 articles i cinc disposicions diferents, i considera que hissar la bandera independentista catalana a un centre d'ensenyament vulnera la Declaració de Drets del Nen de l'ONU.
La llei estableix un règim sancionador que preveu multes de fins a 6.000 euros per hissar la bandera independentista en un col·legi o administració local. De fet, el text qualifica l'estelada "d'incitar a trencar la convivència democràtica o transgredir la legalitat vigent".  
La llei, a més, també pretén posar a ratlla tots aquells que permetin ostentar estelades, ja que segons el text, el director de l'escola o el mateix alcalde que hagi permès que s'hissi la bandera, haurà d'abonar l'import de la multa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada