dimarts, 9 de desembre del 2014

Vaga solidària intercomarcal gironina de 24 hores convocada al sector de la recollida de residus

El lema de la vaga, ‘Ni un euro públic més per a empreses pirata’, resumeix la crida que es fa ara a ajuntaments i consells comarcals contra l’empresa A. J. Ruz  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/12/2014 
Sils (La Selva).-  

La vaga en solidaritat amb els treballadors d'A.J. Ruz, de Sils (la Selva) convocada quest dimarts arreu de la demarcació gironina i afectava tant les plantilles de les empreses més grans, com ara FCC o Urbaser, com aquelles més mitjanes i petites, com ara GBI Serveis).
L'objectiu era estendre a tot el sector de la recollida de residus sòlids la situació que viuen els vaguistes, que des de fa 54 dies mantenen el pols amb l'empresa de Sils.  
Tot i que l'aturada ha tingut seguiments desiguals, sí que es fa palès la solidaritat activa dels treballadors del sector. Així en municipis del Baix Empordà, com ara Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols i Pals, aquesta aturada de 24 hores ha tingut uns seguiments del 95 i el 100%.  
En d'altres més d'interior, com ara Olot o Ripoll, ha estat secundar pel 80% de les plantilles de les empreses. I tot i que hi ha llocs on els treballadors no la han seguit, com ara a Palamós, sí que aquests empleats han recollit diners que serviran per poder tirar endavant el campament improvisat que s'ha muntat davant la seu d'A.J. Ruz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada