dimarts, 23 de desembre del 2014

Unitats de l'exèrcit s'entrenen per sortir al carrer

Jornada de portes obertes a la caserna del Bruc
L'entrenament va anar a càrrec de la Policia Militar, òrgan que s'ha vist reforçat des de l'arribada del PP al poder. 
Segons l'Exèrcit, la instrucció en tàctiques policials de “control de masses” és part dels programes de formació específics per unitats que van a fer missions a l'exterior. Però el Lusitània núm.8 no ha de marxar a cap destí ni l'Exèrcit espanyol està desplegat en cap lloc del món en què aquestes tàctiques siguin utilitzades. 
A més, no es tracta d'un regiment d'infanteria, sinó de tancs, concretament el mateix que va envair València el 23F, a les ordres del general Jaime Milans del Bosch.
 
DIRECTA 23/12/2014 
Marc Rude  

Tancs a València, el 23-F
Diverses unitats de l'exèrcit estan rebent formació antidisturbis per tal d'exercir funcions policials en eventuals revoltes populars. El passat 4 de novembre, tropes del Regiment de Caballeria Lleugera Cuirassada Lusitania núm.8, amb seu a Marines (V), filtraven al diari Público una gravació que mostrava els exercicis amb material antiavalots que va dur a terme el regiment durant el mes d'octubre. Segons l'Exèrcit, la instrucció en tàctiques policials de “control de masses” és part dels programes de formació específics per unitats que van a fer missions a l'exterior. Però el Lusitània núm.8 no ha de marxar a cap destí ni l'Exèrcit espanyol està desplegat en cap lloc del món en què aquestes tàctiques siguin utilitzades. A més, no es tracta d'un regiment d'infanteria, sinó de tancs, concretament el mateix que va envair València el 23F, a les ordres del general Jaime Milans del Bosch. 

L'entrenament va anar a càrrec de la Policia Militar, òrgan que s'ha vist reforçat des de l'arribada del PP al poder. Els soldats explicaven a Público que van distribuir-los entre manifestants i antiavalots per fer-los esbatussar entre sí, fet que provocà ferits, tensions i excessos de força que van obligar finalment a parar l'exercici: “a un li van donar una porrada que li van fotre un genoll, i va acabar per terra sense poder moure's”, relatava un dels militars, sorprès pel contundent efecte de les porres, “realment causen molt dolor i poden provocar lesions greus”. Les fonts afirmaven que no se'ls va informar del contingut d'aquests exercicis, que no havien fet mai, tot i que les sospites “són les que són”. “Segons els comandaments, hem d'estar preparats per a tot”. El dia següent de l'aparició de l'exclusiva a Público, a la caserna de Marines va produir-se una “caça de bruixes” en què els soldats del regiment van ser interrogats un a un.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada