divendres, 5 de desembre del 2014

Niño Becerra a Torroella de Montgrí: “ni Hisenda som tots ni l’Estat som tots”

I que hi ha “una sèrie de persones i empreses que estan per damunt de tot, que prement una tecla poden traslladar els seus milions d’aquí a un altre lloc del món, i de manera legal, això és estar per damunt de tots” 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/12/2014 
Torroella de Montgrí (Baix Empordà).-  

A la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) del cap de setmana passat hi va fer una xerrada l’economista Santiago Niño Becerra. L’economista considera que el problema espanyol consisteix en el deute. Al mateix temps, que l’endeutament brutal de la gent va anar de fàbula als constructors, però realment es tractava d’una situació fictícia. I que hi ha un decreixement manifest que en els propers dos anys podria empitjorar. Té la sensació que tot plegat anirà a pitjor.
Niño Becerra analitza que no es possible pagar el deute del tot. Que les famílies no poden pagar el deute, les empreses tampoc poden pagar el seu, i així a nivell general. Considera que s’ha de reestructurar o revisar, però impossible poder pagar.
Al seu parer s’estranya que no s’hagi reclamat -no simplement demanat- el mateix sistema fiscal a Catalunya que té el País Basc. En cas d’independència del Principat considera que els primers anys serien complicats, però, ara bé, essent un estat propi Catalunya podria prendre decisions que ara, dins l’Estat espanyol, no pot prendre, i això, al seu entendre, significa que després del període de dificultats inicials podria estar millor que ara, doncs, de fet, “hi ha estudis que així ho sostenen”.
El salari dit mileurista, segons aquest economista, si ara és una fita es tracta d’una conseqüència del deute impagable, també un excés de capacitat productiva i perquè hi ha excedent de treballadors, ja que surt alguna oferta de feina i s’hi presenten 500 currículums, “fins i tot de l’estranger”.
Afegeix, “ni Hisenda som tots ni l’Estat som tots” ja que hi ha “una sèrie de persones i empreses que estan per damunt de tot, que prement una tecla poden traslladar els seus milions d’aquí a un altre lloc del món, i de manera legal, això és estar per damunt de tots”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada