dilluns, 29 de desembre del 2014

Marc Recha: “La independència és consubstancial amb el pensament llibertari”


Per què i per a què voleu la independència? Què pot aportar una Catalunya independent al món? Ho responen personalitats del país en aquesta sèrie de l'edició en anglès de VilaWeb. 
El cineasta Marc Recha respon dues preguntes sobre la independència i el futur de Catalunya al món. És una altra entrevista de la sèrie 'Faces of independence' de l'edició en anglès de VilaWeb i que reproduïm en català.




[VilaWeb 29/12/2014] 


-. Per què i per a què voleu la independència de Catalunya? 

-. Per a canviar-ho tot, des de baix, d'una manera pluridimensional, transversal i directa. Perquè és una oportunitat de construir un sistema de convivència enlluernador, on la corresponsabilitat, la igualtat i l'equitat entre persones siguin un far per als altres pobles del món. Independència per a generar una potent xarxa pública d'educació racional i científica que impulsi els valors de la solidaritat internacional, perquè les persones siguin lliures, responsables i autònomes. On la cultura --amb totes les arts i expressions-- sigui un dels motors per a consolidar la lliure transmissió del coneixement. I perquè la investigació i la sanitat pública esdevinguin un paraigua referencial per a la ciutadania i la gent d'arreu.
La independència és consubstancial amb el pensament llibertari: autogestió i llibertat per a ser independent.  

-. Què pot aportar una Catalunya independent al món?  

-. Un exemple de democràcia directa i participativa en estat pur, generada --sense intermediaris-- des de les classes populars. La fusió de la cultura llibertària amb el tarannà mediterrani. Una manera activa de conviure en harmonia amb la natura que ens envolta, on el paisatge és memòria i, per tant, un patrimoni col·lectiu indispensable per a entendre qui som, d'on venim i cap a on anem.
La potenciació de la cinematografia catalana, valenciana, menorquina… internacionalment, per tal de consolidar la transmissió del coneixement a través d'un flux fèrtil d'intercanvi cultural d'anada i tornada que, sens dubte, enriqueix tots els sectors de la societat. 
Esperem la sòlida reconstrucció de la indústria cinematogràfica després del desballestament criminal que ens ha catapultat trenta anys enrere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada