divendres, 5 de desembre del 2014

L’ombra de Jordi Pujol Soley apareix a La Seda, segons EL TRIANGLE

Memòria de La Seda de
Barcelona de l’any 1994
L’andorrà Francesc Robert, soci i alter ego de Jordi Pujol Ferrusola, va arribar a ser vicepresident de la companyia química del Prat de Llobregat 












TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/12/2014 
Queralbs (Ripollès).-  

Segons EL TRIANGLE l’ombra de Jordi Pujol Soley apareix a La Seda. L’andorrà Francesc Robert, soci i alter ego de Jordi Pujol Ferrusola, va arribar a ser vicepresident de la companyia química del Prat de Llobregat.
Resulta que en l’argot intern de Banca Catalana, en temps de Jordi Pujol Soley, hi havia els anomenats “crèdits PC” o “avals PC”. Aquestes sigles corresponien a les operacions de risc que aprovava el banc per ordre directa del seu vicepresident executiu, Jordi Pujol Soley, encara que no reunissin les condicions o les garanties formals per atorgar-los.  
Segons s’explica en el llibre ‘Banca Catalana, más que un banco, más que una crisis’, les sigles PC volien dir “Per Catalunya”. És a dir, eren operacions que ordenava Jordi Pujol Soley en funció de la seva particular concepció dels “interessos de la Pàtria” i que s’havien d’acatar, sí o sí. Per això, una altra versió “conyona” apunta que PC volia dir “Per collons”.  
Curiosament, les sigles PC les tornem a trobar presents, anys després, a començaments del segle XXI, en la tortuosa historia accionarial de l’empresa La Seda de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada