divendres, 5 de desembre del 2014

Convoquen una vaga indefinida a la secció de triperia de l’escorxador Esfosa de Vic

Aquest dissabte una rua de cotxes des d’Esfosa a Casa Tarradellas, un dels principals accionistes de l’escorxador
El 24 de maig una rua ja va acabar a Casa Tarradellas.
A l’espera de començar dimarts la vaga indefinida si no es redrecen les negociacions, per aquest dissabte hi ha convocada una marxa pels carrers de Vic


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/11/2014 
Vic (Osona).-  

Segons llegim a DIRECTA gairebé cent treballadors(es) de l’empresa Marcel Muñoz S.A. han convocat una vaga indefinida a partir del dimarts 9 de desembre.
Ho fan davant el perill imminent de quedar sense feina després que l’escorxador Esfosa de Vic, vinculat al Grup Casa Tarradellas, hagi anunciat a Marcel Muñoz la rescissió del contracte que tenien des de fa 23 anys.
En concret, Marcel Muñoz fa la secció de triperia d’Esfosa, i té 80 persones treballant a les mateixes instal·lacions d’Esfosa, a l'illa càrnia de Vic.
Dissabte passat, en una assemblea de treballadores es va decidir anar a la vaga indefinida si Esfosa no es fa enrere en la seva decisió o si, en cas de prescindir definitivament de Marcel Muñoz, la nova empresa que faci la triperia no accepten treballador(es) que ja estan fent la feina amb les mateixes condicions laborals.
De moment, Marcel Muñoz ha anunciat que presentarà un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que afectaria la totalitat de la plantilla que té treballant a les instal·lacions d’Esfosa. 
A l’espera de començar dimarts la vaga indefinida si no es redrecen les negociacions, per aquest dissabte hi ha convocada una marxa amb vehicles que sortirà d’Esfosa i acabarà davant la seu de Casa Tarradellas, a Gurb.
El 24 de maig passat ja hi va haver una rua de cotxes que va recórrer el mateix recorregut. En aquell cas, el convocaven treballadors d’Esfosa per protestar per l’acomiadament de diverses persones en els últims mesos, un d’ells membre del comitè d’empresa. 
Mentrestant, ja ha transcendit que l’empresa que Esfosa ha escollit per substituir a Marcel Muñoz a la secció de triperia és Productos Porcionos Secundarios, una societat del grup aragonès Jorge. El mateix grup ja gestiona l’escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga, també a Osona. Le Porc Gourmet ha estat denunciat reiteradament pels sindicats per donar feina a les anomenades falses cooperatives sense respecte les més mínimes condicions laborals. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada