dimecres, 10 de desembre del 2014

El Taller de Pensament Crític de Blanes, que està organitzat pel grup Partisans Bohemis, s’emmarca en un projecte de formació popular molt més ampli, la Xarxa d’Estudis per l’Autonomia

El filòsof Jaume Nadal Corbalán va dinamitzar el debat amb diverses qüestions fonamentals de la teoria política: què és la justícia? Què és el poder? Qui l’ha d’ostentar? 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/12/2014 
Blanes (La Selva).- 

Llegim a ARIET que el professor de filosofia del dret Jaume Nadal Corbalán es va inaugurar, el divendres 28 de novembre, el Taller de Pensament Crític a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge de Blanes (la Selva) amb aquestes paraules: “Avui pretenc que iniciem un viatge junts. Un viatge en una mateixa nau en el qual, partint de la costa comuna de la ignorància, ens endinsem en els procel3losos oceans cercant illes o illots de coneixement”.  
Un cop fetes les presentacions, una vintena de persones van començar a intervenir en un debat molt viu sobre diverses qüestions fonamentals de la teoria política: què és la justícia? Què és el poder? Qui l’ha d’ostentar? Nadal va dinamitzar el debat amb una actitud crítica. Sense donar mai el seu punt de vista, contradient-ho tot, el filòsof es va convertir en un esperó per fer qüestionar totes les idees preconcebudes. En acabar l’acte, diverses membres de l’Ateneu van assenyalar que el debat havia estat un èxit rotund. 
El Taller de Pensament Crític, que està organitzat pel grup Partisans Bohemis, s’emmarca en un projecte de formació popular molt més ampli, la Xarxa d’Estudis per l’Autonomia, de la qual formen part iniciatives tan reeixides com el Seminari d’Economia Crítica Taifa.  
El taller continuarà el divendres 12 de desembre amb un viatge per la història de la teoria política des de l’Antiga Grècia fins als nostres dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada