dimarts, 11 de novembre del 2014

Reguitzell de querelles pel 9-N

La Fiscalia, UPyD, VOX i Manos Limpias preparen l’artilleria jurídica 








[Setmanari El Triangle 11/11/2014] 


La Fiscalia Superior de Catalunya, a instàncies del fiscal general de l’Estat, Torres-Dulce, ha obert diligències per la cessió i ús de locals públics per a la consulta. La presidenta del PP de Catalunya ha avançat que la Fiscalia presentarà una querella, previsiblement aquest dimecres, contra el president Mas i altres consellers pels delictes que s’hagin pogut cometre durant la celebració del 9-N. No és l’única conseqüència legal de la consulta de diumenge. VOX es querella contra Rajoy per desistiment de les seves funcions. I el sindicat ultradretà Manos Limpias farà el mateix contra Joan Rigol. 
Sánchez-Camacho ha anunciat aquest dimarts a Telecinco que la fiscalia té a punt una querella contra Mas pel 9-N. “Està pràcticament enllestida. Es formalitzarà aquest mateix matí i té unes bases jurídiques molt sòlides per delictes de suborn, desobediència als tribunals i malversació”, ha dit.
Camacho, qui està “en permanent contacte amb la vicepresidenta i el president Rajoy”, considera que l’acte de participació de la ciutadania de diumenge “va traspassar una línia vermella”. Segons fonts judicials que citen alguns mitjans, la fiscalia té previst querellar-se contra Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la conselera d'Educació, Irene Rigau.
VOX, liderat per l’exdiputat del PP Santiago Abascal i que presentava Vidal Quadras a l’eurocambra, ha entrat una querella contra el president espanyol per desistiment de les seves funcions. Consideren que Rajoy tenia l’obligació de parar les votacions. 
Manos Limpias s’ha querellat contra el president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, per còmplice d’un delicte de desobediència. 
UPyD també estudia presentar una denuncia contra Rajoy per permetre la consulta. Rosa Díez considera que el Govern podria haver comès un delicte de prevaricació per incomplir la sentència del TC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada