dilluns, 10 de novembre del 2014

Quan no votar es desobeir

Alguns no ho hem fet perquè pensàvem que aquesta consulta només serviria per reforçar Artur Mas i el seu govern, altres haguéssim votat a la primera amb cens, altres perquè estan fastiguejats d'escoltar i llegir sempre el mateix entorn al debat entre les relacions de Catalunya i Espanya; altres perquè no ens convenç aquest interclassisme i no ens creiem que un nou país governat pels mateixos de sempre, suposi cap pas endavant per els treballadors/es, ens ho confirma l'interclassisme de l'ANC i Òmnium, les subvencions que reben aquestes entitats, qui les formen, i lemes com "volem un país on sigui fàcil crear una empresa" 


[Indymedia Barcelona 10/11/2014]  A. 

Tot i la campanya de TV3, RAC1, Catalunya Ràdio, l'Ara,etc (tela amb la propaganda que s'ha fet des de aquests mitjans de la consulta i el si-si, res a envejar políticament a la pluralitat política de 13TV &Company) la consulta no ha passat d'un 30% del cens, mobilitzant a més de dos milions de persones. 
Els no mobilitzats superen i de molt els votants de PP, C'S i PSOE. Es demostra novament la mentida de dir que si no votàvem era que donavem suport al nacionalisme espanyol o l'espanyolisme "esquerranista". 
Tot i les acusacions dels mitjans de que si no es votava es feia joc al govern espanyol i erets del PP o C'S -també en alguns dels alternatius-, la pressió al carrer de l'ANC i Òmnium,etc la gran majoria de la població catalana, no ha votat.
Alguns no ho hem fet perquè pensàvem que aquesta consulta només serviria per reforçar Artur Mas i el seu govern, altres haguéssim votat a la primera amb cens, altres perquè estan fastiguejats d'escoltar i llegir sempre el mateix entorn al debat entre les relacions de Catalunya i Espanya. Altres perquè no ens convenç aquest interclassisme i no ens creiem que un nou país governat pels mateixos de sempre, suposi cap pas endavant per els treballadors/es. Ens ho confirma l'interclassisme de l'ANC i Òmnium, les subvencions que reben aquestes entitats, qui les formen, i lemes com "volem un país on sigui fàcil crear una empresa".
Artur Mas i el seu govern n'han sortit reforçats, però és fals que la jornada hagi sigut un èxit rotund, quan només ha participitat un 30% del cens. Es pot justificar que les condicions no éren les òptimes, que hi havien menys col·legis electorals, però igualment és poc. Les llargues cues s'han produït al matí, entre els ja convençuts amb el si-si. D'altre banda la consulta hagués tingut menys participació si el TC no l'hagués anulat, com sempre el govern espanyol mobilitza l'independentisme.
Com a anècdota, però que no és cap tonteria encara que ho pugui semblar, aquí està l'emotiva abraçada de David Fernández, portaveu de l'esquerra anticapitalista i independentista, amb Artur Mas, president de les retallades socials i d'un partit esquitxat per la corrupció que ha governat endollant als amics i subvencionant als mitjans i organitzacions del règim durant més de 30 anys. Deu ser això de que el joc parlamentari fa que afloreixin els sentiments entre rivals. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada