dilluns, 10 de novembre del 2014

EL TRIANGLE considera que la foto de Pujol Soley votant el 9-N fa mal a Artur Mas

També al procés sobiranista, l’ANC, Òmnium i els 40.000 voluntaris. 
I Artur Mas i Duran Lleida parteixen peres. 
Duran vota “SÍ-NO” el 9-N.





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/01/2014 
Queralbs (Ripollès).-  

Ahir diumenge, Jordi Pujol Soley, en companyia de la seva esposa, Marta Ferrusola, va anar al col·legi de votació del carrer Copèrnic per tal de votar en el procés participatiu. L’expresident de la Generalitat no va fer declaracions als periodistes, però va manifestar: "Estic content". La foto de Jordi Pujol Soley, que va sentir crits de “vergonya, vergona” quan feia cua al carrer, davant l’urna, segons EL TRIANGLE, fa mal al procés sobiranista, al president Artur Mas, a CiU, a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), a Òmnium Cultural i als 40.000 voluntaris que s’han fet càrrec de les votacions. L’opinió pública catalana ja ha condemnat Jordi Pujol i la seva participació a la consulta és una imatge que contamina negativament i perillosa la jornada del 9-N, segons EL TRIANGLE, que també considera que s’obren molts interrogants. El més important és saber si, després del procés participatiu, el president Artur Mas farà cas del que li demana amb insistència Oriol Junqueras i convocarà, a curt termini, eleccions al Parlament de Catalunya. Però un altre interrogant, i no menor, és la continuïtat de la federació de Convergència i Unió, que es va forjar l'any 1979 contra el PSC i el PSUC. 

El líder de CDC i president de la Generalitat, Artur Mas, va desvelar que el seu vot havia estat "sí-sí", en clau independentista. En canvi, el president d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran Lleida, va manifestar que havia votat "sí-no" i va reiterat que no era partidari de la secessió de Catalunya. Aquesta contradicció entre els dos màxims dirigents de CiU pel que fa a una qüestió tan cabdal com la independència fa preveure que la federació està condemnada, més d'hora que tard, a la ruptura. En tot cas, abans de les pròximes eleccions, bé siguin al Parlament de Catalunya o les municipals del proper mes de maig. El més gruixut de tot plegat és que a CDC hi ha molts dirigents i militants que no són independentistes, mentre que a Unió hi ha un actiu sector sobiranista que dissenteix de la línia pactista de Josep Antoni Duran Lleida, començant per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega. 

La trancadissa a CiU pot ser de les que fan història, amb corredisses de militants i dirigents cap a altres formacions polítiques. I, en el rerefons, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) també espera treure profit polític i electoral d'aquesta diàspora anunciada. 

Mas es va acostar al diputat de la CUP i li va estendre els braços  

“Sé que hi ha companys que pensen que va ser un error. Assumeixo les crítiques i les acato”. “No demanaré perdó per ser com sóc i tenir emocions”, ha manifestat aquest dilluns el diputat de la CUP, David Fernández, a Catalunya Ràdio. Fernández es va abraçar amb el president de la Generalitat quan es van trobar al Centre de Recollida d’Informació del 9-N, en una imatge que li ha generat retrets per part d’algun sector de l’esquerra i de l'esquerra independentista. “No té cap rellevància política, és un gest personal del qual assumeixo en exclusiva la responsabilitat”, ha dit David Fernández, per titllar el 9-N de “jornada d’abraçades”. 

Diumenge, Mas es va acostar al diputat de la CUP, que era al Centre de voluntari, i li va estendre els braços. Els dos es van abraçar, en un acte aplaudit a la sala. 

Després del trencament entre els partits pro consulta per la marxa enrere de CiU en reacció a la suspensió de la consulta, les CUP van propiciar l’entesa perquè les formacions tornessin a donar suport al pla B de Convergència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada