dilluns, 10 de novembre del 2014

Dos dels feixistes que van assaltar violentament el punt de votació del procés participatiu a l’Escola d’Hostaleria de Girona són militants de les Joventuts Identitàries per Catalunya (JIxC), que es defineix públicament com les joventuts de partit Plataforma per Catalunya (PxC)

Fotos de l’atac i de l'autodefensa del 9-N i imatges de PxC
Les joventuts de Plataforma per Catalunya (JIxC) actuen de forma cada cop més violenta, inspirant-se en el partit nazi grec Alba Daurada 









TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/11/2014 
Girona (Gironès).-  

Dos dels feixistes que van assaltar violentament el punt de votació del procés participatiu a l’Escola d’Hostaleria de Girona són militants de les Joventuts Identitàries per Catalunya (JIxC), que es defineix públicament com les joventuts de partit Plataforma per Catalunya (PxC). Així ho ha descobert Ariet.cat i penjat aquest dilluns després de comparar les fotografies de l’atac d’ahir diumenge a Girona amb les imatges publicades per aquesta organització a la seva pàgina de Facebook. Tal com es pot veure, els dos atacants haurien participat en diversos actes pretesament benèfics organitzats per PxC durant els darrers mesos. 
L’atac es va produir cap a les onze del matí, quan un escamot de feixistes encaputxats van accedir a la cafeteria de l’Escola d’Hostaleria de Girona. El fet que la cafeteria disposi de dues sortides fa pensar que els atacants coneixien perfectament l’espai i havien pensat la manera d’escapar ràpidament una vegada llançades les urnes per terra a més de gots i plats del bar, per on havien entrat. Un cop dins, van estripar paperetes i van esbotzar dues urnes mentre cridaven consignes com “¡Arriba España!“ i visques a Franco. Per justificar la seva acció, van afirmar que la consulta “era il·legal” i que vindria aviat la Guàrdia Civil a tancar aquest col·legi de votació.
Però, en aquell moment l’Escola d’Hostaleria era plena de gom a gom. Un grup de persones que votaven va foragitar els atacants feixistes i va aconseguir retenir-ne dos a dins del local i un altre al patí exterior. Poca estona després els Mossos d’Esquadra en van detenir els. Segons un testimoni presencial, un dels sabotejadors s’hauria lesionat després que un dels seus cops de punys mal dirigit impactés en una paret. 
Després de declarar davant dels Mossos d’Esquadra, els joves feixistes van ser posats en llibertat amb càrrecs i han de comparèixer al jutjat. Es tracta de cinc joves, entre 21 i 34 anys, veïns de Girona, Vilafant, Sant Hilari Sacalm, les Planes d’Hostoles i Vilajuïga. Es dóna la circumstància que l’Alt Empordà ha estat escenari de diversos sabotatges unionistes i nazis els darrers dies. A més, a nivell europeu, el moviment feixista anomenat identitari utilitza la creu celta, com ara les pintades a la seu de la CUP de Figueres, al carrer Muralla, i en les destroces a la galeria d’art Dolors Ventós, en aquesta mateixa ciutat. A més dels furts de banderes estelades a Roses, Sant Climent Sescebes, Sant Pere de Rodes (Port de la Selva) i altres indrets de la comarca. En principi hi ha la coincidència geogràfica dels domicilis a l’entorn de Figueres, Roses i Sant Pere de Rodes de dos d’aquests feixistes, concretament Vilafant i Vilajuïga.   
La policia autonòmica els acusa de danys, desordres públics i lesions. A més, l’Ajuntament de Girona els atribueix els delictes de coaccions i actes contra la llibertat i els drets fonamentals. Un portaveu dels Mossos d’Esquadra ha explicat que alguns dels feixistes detinguts tenen antecedents. 
 
Atac al Casal 4 Rius  

Durant els últims mesos, Plataforma per Catalunya ha realitzat nombrosos actes de propaganda populista a Salt i Girona, com ara donacions de sang o entregues d’aliments a famílies “de casa”, que tinguin el DNI espanyol de tota la vida. Aquestes actuacions propagandistes, pròpies dels manuals nazis alemanys, feixistes italians i falangistes espanyols, han anat acompanyades, tanmateix, d’accions xenòfobes i de mostres d’intolerància i violència, per part d’alguns membres de la formació feixista. Ahir mateix, precisament, l’organització juvenil Arran va denunciar que una de les persones que va participar en l’atac a l’Escola d’Hostaleria de Girona havia apedregat el Casal Independentista 4 Rius dues setmanes enrere.
Fins al passat mes de setembre, PxC disposava d’una regidora a l’Ajuntament de Salt, Maria Osuna, que va abandonar la formació per discrepàncies amb el seu líder, Robert Hernando. En el moment d’abandonar el partit, Osuna va avisar que les joventuts de la formació (JIxC) actuen de forma cada cop més violenta, inspirant-se en el partit nazi grec Alba Daurada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada