dijous, 13 de novembre del 2014

Constructors van pagar 3,5 milions a Pujol Ferrusola per assessoraments sense contracte. Era més barat que establir una oficina comercial al Gabon, segons Luis Delso, d'Isolux Corsán.

Jordi Pujol Ferrusola, "el Júnior" amb els seus pares i un soci
L'exesposa del Júnior, Mercè Gironès, i un germà del conseller Felip Puig, Jordi Puig, entre les 27 persones seran interrogades pel jutge Pablo Ruz abans d'aquest cap de setmana. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/11/2014 
Queralbs (Ripollès).- 

 En la jornada d'interrogatoris a l'entorn empresarial i a l'antiga família política de Jordi Pujol Ferrusola (vuit i tres persones, respectivament), tres empresaris imputats han admès haver pagat un total de 3,5 milions d'euros al primogènit de l'expresident de la Generalitat per treballs de consultoria acordats verbalment i sense contracte. Aquesta informació, procedent de fonts de l'acusació, especifica que els citats empresaris són Luis Delso (Isolux Corsán), Alejandro Guerrero Kandler (Life Mataró, Life Marina Ibiza) i Gustavo Buesa (GBI Serveis).
Tots els imputats han negat que Pujol Jr. mitjancés per aconseguir-los favors polítics i, pel que fa als empresaris, en concret, han indicat que la mediació que exercia en negocis entre empreses era legal i no fictícia, com s'ensuma la UDEF.
Delso assegura haver pagat per aquest concepte al Júnior per negocis a Mèxic i el Gabon, sense haver-li demanat detalls, ha declarat, sobre les seves gestions. Entre altres fites, Pujol Ferrusola va aplanar el camí per construir autopistes, tot eliminant entrebancs de les autoritats mexicanes. Amb relació al Gabon, segons Delso, el Juníor va fer d'agent comercial. 
La mateixa tasca va exercir amb relació a les inversions i la construcció d'apartaments a la plaça d'Europa de l'Hospitalet de Llobregat, entre altres operacions on va participar, segons Guerrero Kandler. Pujol Ferrusola també va mostrar les seves habilitats a Mèxic a favor de Buesa, ha dit el mateix empresari.
Fonts presents a l'interrogatori indiquen que Josep Mayola, soci de Buesa i del Júnior en la planta de tractament de residus de Tivissa, ha admès, visiblement nerviós, que va pagar 73.000 euros a Jordi Pujol Ferrusola per adquirir la seva participació en aquest abocador.
27 persones seran interrogades pel jutge Pablo Ruz abans d'aquest cap de setmana. Entre elles, l'exesposa del Júnior, Mercè Gironès, i un germà del conseller Felip Puig, Jordi Puig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada