dimarts, 9 de setembre del 2014

L’antic banquer i etern pretendent a pare de la pàtria Jordi Pujol exposava la quantitat a satisfer i, en cas de resistència al fet d'haver de pagar, advertia l'empresari que s'hauria de resignar a no fer res mai més al Principat de Catalunya, segons revelen mitja dotzena d’empresaris catalans al diari ‘El Mundo’

Els tentacles pujolistes abastaven també el sector privat, per la qual cosa aquesta amenaça d'ostracisme era d'allò més dissuasiva. 
Segons el CNI, Artur Mas hauria supervisat directament el cobrament de comissions "del 4% al 6%" mitjançant les empreses públiques Gisa, Regsa, Regsega i Ifercat.  
Aquestes comissions se les hauria embutxacat CDC com a recompensa per adjudicacions d'obra pública. 
Joan Lluís Quer seria la mà dreta de Mas en aquesta suposada activitat corrupta que filtra el CNI.


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/09/2014 

Queralbs (Ripollès).- 

L’antic banquer i etern pretendent a pare de la pàtria Jordi Pujol Soley va ser president de la Generalitat de Catalunya durant 23 anys (1980-2003) i va exigir, ell directament, un 3% de comissió, IVA inclòs, a empresaris que aspiraven a contractes amb el Govern autonòmic, revela aquest dimarts el diari ‘El Mundo’. Jordi Pujol tancava aquests acords, segons la mateixa informació, a diversos llocs, entre ells el Palau de la Generalitat, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

"Mitja dotzena" d'empresaris, relata ‘El Mundo’, han referit el mateix modus operandi: Jordi Pujol exposava la quantitat a satisfer i, en cas de resistència al fet d'haver de pagar, advertia l'empresari que s'hauria de resignar a no fer res mai més al Principat de Catalunya. Els tentacles pujolistes abastaven també el sector privat, per la qual cosa aquesta amenaça d'ostracisme era d'allò més dissuasiva.

Un dels testimonis, des de l'anonimat, exposa que Jordi Pujol Ferrusola cobrava els diners que el seu pare negociava. 

Pel que fa a la forma de pagament, les revelacions apunten que la trama pujolista oferia l'abonament en A (amb factura i mitjançant una societat instrumental), en B (diner negre que, presumptament, es movia a Andorra) o l'ingrés a Suïssa. 

Dissolució del Centre d'Estudis Jordi Pujol


Durant la darrera dècada, el Centre d'Estudis Jordi Pujol va tenir l'ètica i els valors com a estendard i la imatge de l'expresident de la Generalitat com a aval, i ara es troba ja en procés de dissolució.

 En la darrera reunió del patronat, a la qual va assistir el mateix Pujol, es va decidir el tancament, justificat en un comunicat per la dificultat que trobaria el Centre per seguir desenvolupant "la seva tasca" i perquè es complica la captació de fons privats (mecenatge, donatius) i la firma de convenis amb entitats i institucions, que feien viable el seu funcionament. Presidència de la Generalitat, en concret, lliurava entre 40.000 i 50.000 euros anuals al Centre d'Estudis Jordi Pujol.

La despitada María José B.

D'altra banda, una informació publicada per ‘El Confidencial’, basada en documents del CNI referits ahir dilluns, assenyala que una suposada amant de Jordi Pujol -pare- va ser clau en l'aportació d'informació. Com en el cas de Vicky Álvarez amb relació a Jordi Pujol Ferrusola.

Aquesta dona, María José B., va aportar dades que els investigadors van creuar amb les d'Hervé Falciani, de manera que es van esbossar amb més precisió els vincles entre negocis ocults, trames fiscals i política. Es tracta d'una dona despitada, segons els informes, que abans de deixar de col·laborar va aportar dades sobre la relació de Jordi Pujol Ferrusola amb el HSBC Private Bank de Ginebra (que figura als papers de Falciani) i sobre l'ús de targetes de prepagament dels EUA per moure diners a Mèxic sense control.

El Govern espanyol té a les seves mans un informe del CNI que acusa el president de la Generalitat, Artur Mas, d'haver supervisat directament el cobrament de comissions "del 4% al 6%" mitjançant les empreses públiques Gisa, Regsa, Regsega i Ifercat, segons publicava ahir ‘El Confidencial’. Aquestes comissions se les hauria embutxacat CDC com a recompensa per adjudicacions d'obra pública, assenyala la mateixa informació. Joan Lluís Quer seria la mà dreta de Mas en aquesta suposada activitat corrupta. Entre les informacions remeses a Mariano Rajoy hi hauria el document 'Plan independentista de CDC', d'octubre del 2012, particularment dur amb Mas i Felip Puig (a qui atribueix tasques d'espionatge al Govern espanyol). Inclou dades de suposades reunions entre CDC i empresaris partidaris del procés sobiranista, així com els àlies de polítics amb comptes a Andorra, Suïssa i Luxemburg.

Segons l'informe filtrat pel CNI, Artur Mas seria el controlador de les comissions que empreses paguen a CDC per rebre adjudicacions d'obra pública, quelcom que haurien esbombat alguns empresaris molestos per un increment continuat de les suposades comissions. Tanmateix, els documents, mostrats per ‘El Confidencial’, relaten que dirigents de CDC demanaven quantitats extra per dotar el Principat de Catalunya d'estructures d'Estat. En aquest sentit, Gisa, Regsa, Regsega i Ifercat serien instruments de recaptació de diner.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada