dilluns, 1 de setembre del 2014

L'acampada de la PAH Osona davant el BBVA de Manlleu segueix en peu després de dos mesos i mig

La situació està enrocada i els activistes han decidit intensificar la pressió al banc amb més accions


 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/09/2014 
Manlleu (Osona).- 

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) d'Osona continua l'acampada davant la seu central del BBVA de Manlleu, a la Plaça Fra Bernadí. Una desena de tendes de campanya segueixen en peu des que el passat 16 de juny s'hi van instal·lar com a mesura de protesta per cinc casos de famílies d'Osona que no poden fer front a la hipoteca. D'això ja fa 75 dies i després de tant de temps, la situació està "enrocada", segons ha explicat un dels membres, José Luís Melero. És per això que els activistes han decidit intensificar la pressió amb més accions per aconseguir una solució. Fins que això no passi, Melero assegura que la PAH continuarà amb les reivindicacions "sense defallir".

Les protestes de la PAH Osona a Manlleu continuen després que el passat 16 de juny s'iniciés una acampada davant la seu central que el BBVA té a Manlleu. L'objectiu del col·lectiu era demanar una solució pels cinc casos de famílies d'Osona que no poden fer front a la hipoteca. La plataforma vol solucions per a les famílies afectades que passen per la dació en pagament, els lloguers socials i la cancel·lació dels deutes per a les famílies a les quals ja s'ha pres l'habitatge.

En José Luís Melero, membre de la PAH, dorm a l'acampada des del primer dia. En el seu cas, ell ha estat desnonat i ara lluita perquè el banc li condoni el deute i li concedeixi un lloguer social. L'afectat explica que la posició del banc és "ambigua" i que cada dia es plantegen com trobar la manera per fer accions "creatives" que cridin l'atenció de l'entitat i els ajudin a trobar una solució al problema. Melero assegura que es troba bé anímicament i té intenció de continuar amb l'acampada "fins que es resolguin els casos".

L'Anna Villena també és una de les membres de la PAH d'Osona i una de les afectades. Villena es queixa que el problema és que a les reunions "no hi ha ningú del banc amb capacitat de decidir". Ella espera que l'entitat bancària aposti per algú amb poder de decisió "i desencalli tots els casos d'una vegada per totes el més aviat possible". Aquesta situació, lamenta, "no els està fent bé ni a ells ni a nosaltres". Amb tot, però, assegura que les reivindicacions de la PAH, després de tants dies acampats, "ja no tenen fre" i continuaran a la plaça "fins que faci falta".  Anna Villena explica que fins ara, les accions que havien plantejat sempre havien estat molt puntuals, respectuoses amb l'entitat i sempre intentant establir diàleg. Però s'han adonat que la seva presència davant el banc "ja no els fa ni més ni menys". Amb la voluntat de trobar una solució viable a les seves demandes i propera en el temps, a partir d'ara, la plataforma durà a terme actuacions "no tant esporàdiques i més intenses". 

En el cas de Villena, ella volia que el banc li apliqués el codi de bones pràctiques a la hipoteca. Arran de l'acampada, l'entitat finalment li ha concedit. El problema és que les demores en els pagaments li han generat una quantitat d'interessos i costes judicials que sumen al voltant de 30.000 euros, una quantitat inassumible per ella i que considera "injusta", ja que si s'hagués aplicat el codi abans, "tot aquest muntant no s'hauria generat". 

A partir del setembre, les diferents PAHs d'arreu de Catalunya organitzaran actes de suport i com a mostra de solidaritat amb els acampats a la Plaça Fra Bernadí de Manlleu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada