dilluns, 25 d’agost del 2014

La subestació d'Endesa a Santa Llogaia, sense data

La subestació aèria de REE de Santa Llogaia, al costat de la qual ha d'anar la d'Endesa
La companyia admet que la infraestructura energètica de la MAT a l'Alt Empordà no estarà a mitjans de l'any que ve com estava previst. 
Cada retard col·lateral en l’afer de la MAT i les infraestructures elèctriques entre Red Elèctrica Espanyola i Endesa és una esperança de paralització del projecte.


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 25/08/2014 
Santa Llogaia d’Àlguema (Alt Empordà).- 

La subestació d'Endesa a Santa Llogaia d’Àlguema (Alt Empordà) no estarà a mitjans del 2015 com estava previst. El retard ocasionat pels tràmits urbanístics ha endarrerit els plans de la companyia elèctrica, que afirma que ara no hi ha data d'engegada per a aquesta infraestructura que ha de servir per transformar l'energia de la MAT de 400 kV a 132kV per poder usar-la en les xarxes d'Endesa de l'Alt Empordà. La intenció és començar-ne la construcció tan aviat com sigui possible. 
La comissió d'Urbanisme de Girona va estimar al març una al·legació a una de les línies de 132 kV relacionades amb la subestació i això va fer que el projecte hagués de tornar a passar per una fase d'exposició pública i no fos aprovat per la comissió fins a finals de juliol. Es tractava de l'aprovació provisional, ja que la definitiva l'ha de signar el conseller de Territori. Normalment és un tràmit que es fa ràpid, però en aquest cas s'ha topat amb les vacances d'agost i el conseller no ho signarà fins al setembre. Després, ja només caldrà la llicència d'obres de l'Ajuntament de Santa Llogaia d’Àlguema, que està condicionada a haver obtingut abans l'aprovació definitiva i que Endesa confia que estarà a punt ràpidament un cop tingui el vistiplau del conseller. La companyia elèctrica subratlla que ho té tot a punt per començar al més aviat possible i que el retard ha estat només per un tema purament administratiu.  
Segons l'aprovació del projecte publicat al DOGC al març, el pressupost de l'obra és de 8.993.715 euros i el termini per a la construcció i la posada en servei de les instal·lacions és de dos anys. Els càlculs són que no es trigarà tant, però sí que es tracta d'una obra de diversos mesos de durada.  
Cada retard col·lateral en l’afer de la interconnexió fronterera de la MAT i les infraestructures elèctriques entre Red Elèctrica Espanyola i Endesa és una esperança de paralització del projecte, doncs la situació al Principat podria aturar d’una vegada aquesta obra faraònica insostenible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada