diumenge, 24 d’agost del 2014

2a etapa de la marxa groga de Salt a Barcelona: Vidreres/Blanes

Xerrada i dinar popular a Maçanet i manifestació a Blanes amb l’havanera ‘El meu avi va anar a Andorra’
 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 24/08/2014 
Blanes (La Selva).- 

A la 2a etapa, de Vidreres a Blanes, de la marxa groga per l’educació pública s’hi han sumat la gent d’Osona que havia participat en la 1a marxa, l’any passat.
La sortida de Vidreres ha estat molt agradable. La gent ha compartit experiències amb un company de l’Assemblea de Docents de les Illes.
El tram de la N-II s’ha fet un pèl massa llarg, segons explica un dels participants, a causa dels cinc quilòmetres de cues fins a Maçanet de la Selva. S’han rebut mostres de suport per part  d’alguns automobilistes.
A Tordera hi ha hagut una rebuda excel·lent. Era festa major i la marxa groga ha entrat a la població entre aplaudiments. Al parc de la Sardana s’hi fet una xerrada i un dinar popular. La xerrada sobre precarietat laboral i educació s’ha fet des de tots els nivells, de bressol a universitat, i amb la intervenció del company de les Illes.
Una intervenció dels Mossos d’Esquadra ha fet caminar tres quilòmetres més del previst i arribar tard. Tot i així, dues-centes persones esperaven la marxa groga a Blanes, on s’ha fet una manifestació. El moment apoteòsic a Blanes ha estat la cantada col·lectiva de la versió popular de l’havanera ‘El meu avi’ que aquest estiu es canta a la Costa Brava, referent a l’afer del clan Pujol: ‘El meu avi va anar a Andorra’. Aquest diumenge la cantava en Ramon, que normalment ja s’hi dedica. Aquest cop l’acompanyava tota la plaça: El meu avi va anar a Andorra/ A portar-hi uns calerons/ No fos cas que a casa nostra/ Hi haguessin revolucions/ Els calerons varen créixer / Amb suborns i comissions, / Fins assolir una fortuna / De quatre-cents / O cinc-cents milions! / Quan Jordi Pujol / Parava la mà / Els homes del totxo, / Au vinga, a pagar! / Els milions a casa / No varen tornar, / No varen tornar, / Que van amagar-los / Als bancs d'ultramar. / Arribaren temps confusos / De grans manifestacions / I la premsa madrilenya / Dispararen els canons. / Una dona despitada / Va obrir la caixa dels trons, / I va agafar la família, / el Jordi Pujol, / Ben bé pels collons. / Quan Jordi Pujol / Parava la mà / Els homes del totxo, / Au vinga, a pagar! / Els milions a casa / No varen tornar, / No varen tornar, / Visca Catalunya! / Pobres catalans!”.
S’ha explicat la ILP de l’ensenyament públic, la xarxa groga i les viles grogues. En acabar, el primer bany i sopar al Cotton a preu popular i, després, dormir en matalassos a l’Escola Napoleó Soliva.  
Demà dilluns a les vuit del vespre la marxa groga de Salt a Barcelona, en la seva 3a etapa, arribarà a Arenys de Mar, al Maresme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada