dijous, 10 d’abril del 2014

Atacs unionistes simultanis contra estelades al Gironès i el Pla de l’Estany

Ruta de matinada per serrar astes i robar estelades després del debat de dimarts al Congrés de Diputats sobre la consulta catalana. 
Serren astes i roben estelades a Celrà, Fornells, Bescanó i Serinyà. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/04/2014 
Celrà/Fornells/Bescanó (Gironès).- 

Un escamot unionista va planificar un atac contra estelades al Gironès i el Pla de l’Estany fa uns dies per celebrar el previst vot negatiu majoritari a una consulta catalana el proper 9 de novembre del PP, PSOE/PSC, UPyD i Foro Asturias al Congrés de Diputats, cosa que va fer que es procuressin amb temps una radial per poder serrar emportar-se les banderes estelades que ondejaven a les entrades de Celrà, Fonells i Bescanó, al Gironès, i Serinyà, al Pla de l’Estany, durant la nit de dimarts a dimecres. Per poder accedir a les quatre banderes van serrar les astes que les aguantaven.
No es la primera vegada que hi robatoris unionistes d’estelades a municipis al Nord-est de Catalunya. Se anar més lluny, a mitjan gener van robar les que ondejaven a Riudarenes, Santa Coloma de Farners, Angles i Cassà de la Selva.
Amb premeditació, logística tècnica, mesures de seguretat pel sabotatge i nocturnitat l’escamot unionista va atacar la matinada de dimarts a dimecres les estelades de, com a mínim, tres municipis de la comarca del Gironès i d'un del Pla de l'Estany. Ahir al matí, a Fornells de la Selva, Celrà i Bescanó van adonar-se que els havien serrat el pal amb una serra radial i que s'havien endut l'estelada. “No entenc com [l'11 de setembre del 2013] un poble pot sortir a fer la Via per tot el país sense que es cremi ni un contenidor i, en canvi, uns altres prefereixen aixafar-ho tot”, lamenta l'alcalde de Fornells, Mateu Parera-Nieto, que considera que l'atac contra l'estelada del poble, a la zona industrial, és una conseqüència del debat al Congrés de Diputats unes poques hores abans. Els diputats delegats pel Parlament de Catalunya van anar a demanar que el Govern espanyol transferís les competències a la Generalitat per a la consulta del 9 de novembre. L’Ajuntament de Fornells presentarà denúncia judicial i es farà un càlcul de l’import dels danys causats pel fet que es va serrar el suport de la bandera i el cost de tornar-la a posar. 
La ruta de matinada contra les estelades va tenir parades a Celrà, on és el tercer cop que se l'emporten. Una estelada presideix l’entrada del poble per la carretera C-66. A més, van serrar el pal amb una serra radial. Temps enrere, al poble els havien cremat l'estelada un cop. I en un altre cas, se l'havien endut i hi havien deixat cartells contra la independència, com explica l’alcalde Dani Cornellà.
A Bescanó, un any
La ruta dels unionistes va discórrer també per Bescanó i Serinyà. A Bescanó, després d'un any amb l'estelada a l'entrada del poble, van quedar-se'n sense. “Això és lamentable. Malament rai si les coses s'arreglen així. S'ha de respectar tothom”, diu l'alcalde, Xavier Soy. L’estelada estava en un aparcament de l’entrada del poble venint per la carretera de Salt. També van serrar l’asta de la bandera per agafar-la. Amb tot l’Ajuntament afirma que es reposarà l’asta i aviat una nova estelada.
Una altra estelada que va ser víctima dels unionistes va ser la que hi havia a l'entrada de Serinyà. Ahir a la tarda ja havien soldat el pal i estaven a punt de tornar-hi a hissar la bandera. “Ja poden anar fent; tantes vegades com ens ho facin malbé, tantes vegades hi tornarem a posar l'estelada”, va dir l'alcalde, Josep Antoni Ramon Guasch. Durant la matinada del dimecres ja s’havia detectat aquest sabotatge unionista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada