diumenge, 9 de febrer del 2014

L’associació TRIANGLE BLAU reivindica la protecció de les llambordes a Figueres del camí de l’exili del 39 a l’antiga carretera de la Jonquera

La Retirada: vehicles de guerra abandonats a Figueres
Aquest diumenge  la Jonquera ha acollit un sentit homenatge a les víctimes dels bombardejos massius a Figueres i als protagonistes de l’èxode de fa 75 anys 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/02/2014 

Figueres (Alt Empordà).- 


L’associació TRIANGLE BLAU reivindica la protecció de les llambordes a Figueres del camí de l’exili del 39 a l’antiga carretera de la Jonquera. Aquest diumenge el carrer la Jonquera ha acollit un sentit homenatge a les víctimes dels bombardejos massius a Figueres i als protagonistes de l’èxode de fa 75 anys. Es tracta d’un acte anual figuerenc de la Retirada del 39 darrera el Motel, on hi ha un monument que recorda aquell èxode.
Jordi Riera, fill d’una víctima dels camps nazis, en representació de l’associació TRIANGLE BAU, amb gent associada d’arreu de l’Empordà, molta familiars d’exiliats que van ser víctimes del nazisme durant la Segona Guerra Mundial, va fer un emotiu parlament on va insistir, un any més, davant la representació de l’Ajuntament de Figueres i també l’alcaldessa de la Jonquera la necessitat documental històrica i sentimental de protegir el paviment de llambordes d’aquell tram arbrat del carrer figuerenc de la Jonquera com a lloc destacat de la memòria històrica: “Aquestes llambordes van ser transitades per milers de persones que anaven per un camí incert”, tot fugint de les tropes feixistes del general Franco.
Cal remarcar que a l’acte d’aquest diumenge hi havia ben representada la corporació municipal de Figueres amb regidors de tots els grups, excepte el PP. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada