dijous, 20 de febrer del 2014

Gent del Ter demana que les aigües pluvials no s’aboquin al riu Onyar

Tem que si l'Ajuntament de Girona tira endavant la mesura per guanyar cabal, acabi contaminat d'hidrocarburs  





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/02/2014 
Girona (Gironès).- 

El col·lectiu socioecologista Gent del Ter ha entrat una petició al registre municipal per demanar a l'Ajuntament de Girona que no s'aboquin aigües pluvials directament al riu Onyar. D'aquesta manera el col·lectiu respon a una de les idees de l'equip de Govern municipal gironí per fer guanyar cabal al riu Onyar.
El col·lectiu ecologista expliquen que si es tira endavant la mesura hi ha el perill que es pugui contaminar el riu amb hidrocarburs, metalls pesants i altres elements provinents del trànsit, i que de retruc també afecti el riu Ter, ja que l'Onyar hi acaba desembocant. 
El regidor de Sostenibilitat, Jordi Fàbrega, va explicar fa uns dies que l'Ajuntament de Girona està estudiant diverses mesures per aconseguir que el riu Onyar tingui més cabal al seu pas per la ciutat. Una de les actuacions seria aprofitar l'aigua que diversos aparcaments soterrats han d'anar bombejant a diari. De fet, això ja succeeix amb l'estacionament sota de la seu de la Generalitat, a l'antic hospital Santa Caterina. També s'estan mirant diversos aparcaments soterrats del carrer del Carme.
El que preocupa però a Gent del Ter seria que s'acabés desviant l'aigua que recullen els embornals del passeig general Mendoza, que estan al costat del ferm per on passen els cotxes. Pel col·lectiu social ecologista, "és bo mantenir el cabal del riu, però és imprescindible vetllar per la qualitat" d'aquesta aigua. 
Temps enrere l’Ajuntament de Girona ja va estudiar altres opcions i va descartar utilitzar els tres pous que bombegen aigua del subsòl perquè cada cop suposava un alta despesa i no s'aconseguia massa bons resultats. També va descartar portar aigua de la sèquia amb una canonada perquè també era molt car. 

Per si vols saber més:
gentdelter.blogspot.com/‎  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada