La CUP denuncia les noves càmeres de videovigilància a Girona com una mesura de control social injustificable.
La formació considera que la mesura posa en risc la llibertat d’expressió i manifestació i demana al govern de CiU a Girona que rectifiqui.
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/01/2014
Girona (Gironès).-
Ahir dilluns al ple municipal gironí la CUP va expressar el seu absolut desacord amb la decisió de l’equip de govern municipal d’instaurar l’ús de càmeres de videovigilància en espais públics de la ciutat com ara a la plaça de Catalunya, i ha valorat que es tracta d'una mesura que “més que aportar seguretat ciutadana, el que permet és controlar socialment el que passa a les places i carrers de la ciutat”. L'organització ha editat un cartell per difondre la seva posició contrària a la instal·lació d'aquests aparells.
D'aquesta manera, la CUP es posiciona en contra d'aplicar mesures que consideren “pròpies de ciutats i estats autoritaris que volen controlar les activitats públiques de persones i col·lectius”. De fet, la formació rupturista fa temps que denuncia l'arbitrarietat i els atacs als drets més bàsics de la gent a causa d’algunes propostes del govern municipal gironí (CiU) com en el cas de "l'Ordenança de la Civilitat", o algunes accions aleatòries del cos de la Policia Municipal.
Igualment, la CUP considera que la gravació d’imatges a la via pública suposa un risc per la llibertat d’expressió i manifestació, i ha alertat de la possible mala utilització d’aquest tipus de dades. Així, la formació ha recordat les múltiples denúncies que s’han presentat per la utilització de fitxes policials il·legals per part dels mossos d'esquadra a l’hora d’identificar manifestants i activistes, i creu que l’ús d’aquestes càmeres podria agreujar, encara més, aquesta pràctica persecutòria.
Aturar la deriva autoritària que està prenent el govern de CiU a Girona
Finalment, per la CUP és urgent aturar la deriva autoritària que està prenent el govern de CiU a Girona, i optar per polítiques de seguretat més pròpies de ciutats mitjanes d'Estats amb tradició democràtica, com són la conversió de la policia municipal en un cos municipal de proximitat amb funcions d’assistència, seguretat i informació; l’impuls de mecanismes de prevenció i mediació; o una aposta ambiciosa en matèria de serveis socials que minimitzi la desigualtat social a Girona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada