dimecres, 1 de gener del 2014

Cap d’any contra la MAT a Llampaies

La pancarta ‘MAT: negoci mortal’ es veu des de la carretera GI-623 








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/01/2014 
Llampaies/Saus/Camallera (Alt Empordà).- 

Llegim en el blog CGT Girona que aquest cap d’any, el dimarts 31 de desembre, es va penjar una pancarta contra de la línia de Molt Alta Tensió just en una de les torres de la MAT construïdes en el terme municipal de Llampaies/Saus/Camallera.
Pancarta contra la MAT a l’alçada de Llampaies 
La pancarta ‘MAT: negoci mortal’ es veu des de la carretera GI-623, una nova de les nombroses mostres de rebuig per part dels veïns i veïnes de les poblacions afectades per aquesta línia transfronterea electronuclear i de les seves rodalies, la macro-infraestructura elèctrica que transportarà 400 Kv. Tot i que aquesta línia no beneficia de cap manera a la població del territori afectat i d'arreu ha estat declarada per l’Estat, amb la complicitat manifesta de la Generalitat i gran part dels partits de l’arc parlamentari català, espanyol i europeu, una obra d'utilitat pública, basant-se en una llei franquista de l’any 1953 que permet l'expropiació forçosa de les terres afectades deixant poca opció i poca paraula als afectats.  
Expropiacions de REE 
Cal recordar que les expropiacions forçoses de terrenys per a la MAT s’han fet els dies 12, 13 i 14 de desembre, quan gran quantitat de persones afectats pel tram que va de Bescanó, al Gironès, a Santa Llogaia d’Àguema, a l’Alt Empordà, han estat obligades a firmar en contra de la seva pròpia voluntat per mitjà d’una sentència en benefici de Red Electrica Espanyola (REE). Aquests tràmits, però, no van arribar a tenir lloc al municipi Viladasens/Fellines (Gironès), on es va mostrar clarament l'oposició del poble vers la MAT, amb la no cessió de cap instal·lació municipal per als tràmits d’expropiació, alhora que veïns i veïnes col·lapsaven les entrades de Viladasens per tal i de no deixar passar el personal de REE, els quals anaven escortats pel cos dels Mossos d'Esquadra.  
Properament seguiran les actes d’expropiació forçosa 
De totes maneres, les diligències per portar a efecte les actes d’expropiació es tornaran a convocar properament.
Cada dia que passa es segueixen aixecant noves torres de la MAT tot malmetent el medi ambient, desforestant boscos i obrint nous camins per fer passar-hi les pesades màquines de les obres.  
Nous camps electromagnètics nocius 
Quan d’aquí uns mesos, si el destí, sempre imprevist (“... que l'an novèl vos faga lo camin bèl...”, en occità), o les pròpies contradiccions del sistema hegemònic no ho fa impossible, la línia de la MAT, enterrada fins a la subestació de Santa Llogaia d’Àlguema i aèria fins a Osona i el Barcelonès, en el seus ramals, estigui en funcionament hi haurà nous camps electromagnètics de gran potència que provocaran greus malalties cròniques tant al bestiar de pagès com a les persones dels entorns: leucèmia i diferents tipus de càncer.  
Noves nocivitats en marxa 
Red Elèctrica Espanyola és culpable de tot això i de danyar la salut i les necessitats de la població, ja que en el seu pas la línia passa per sota de granges i hivernacles malmetent l'economia dels afectats, i a menys de 100 metres de diverses cases, com denúncia No a la MAT Girona. Per tot això, no es deixaran de fer mostres de rebuig cap a la MAT i de denunciar l'Estat, la Generalitat, els ajuntaments i la Red Elèctrica Espanyola per assassinar el benestar de la població a favor dels seus interessos mitjançant els seus nocius negocis mortals. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada