dilluns, 23 de desembre del 2013

El nou gran negoci privat: les presons, també les de la Generalitat

la nova presó de Figueres
En previsió d'aquest "pastís" a repartir, ja s'estan detectant moviments a la conselleria de Justícia i el seu titular, Germà Gordó, ha començat a moure fitxa per tal que no se li escapi el control d'aquestes futures adjudicacions.  
Les empreses privades de seguretat es freguen les mans davant les noves expectatives de feina i de contractes que se'ls obren. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/12/2013 

Figueres (Alt Empordà).- 

Quan encara no està inaugurada la presó del puig de les Basses dels Terrissers, a Figueres (Alt Empordà), llegim al setmanari ‘EL TRIANGLE’ una alerta de noves corrupteles en l'adjudicació dels serveis de vigilància exterior a empreses privades de seguretat. La Llei sobre seguretat privada que s'està tramitant a les Co
rts -actualment ha passat a ser discutida al Senat- contempla una gran ampliació de les competències dels ‘seguretes’, que també estaran habilitats per ocupar-se de la vigilància perimetral de les presons. Les empreses privades de seguretat es freguen les mans davant les noves expectatives de feina i de contractes que se'ls obren. 
A Catalunya, la Generalitat gestiona onze centres penitenciaris que, quan s'aprovi la llei que ha preparat Jorge Fernández Díaz i que compta amb el suport parlamentari de CiU, passaran a ser vigilats per empreses privades. En previsió d'aquest "pastís" a repartir, ja s'estan detectant moviments a la conselleria de Justícia i el seu titular, Germà Gordó, ha començat a moure fitxa per tal que no se li escapi el control d'aquestes futures adjudicacions.
A tall de prova pilot, el ministeri de l'Interior ja ha contractat el servei de vigilància de vint-i-una  presons de l'Estat espanyol a un total de vuit empreses privades (Ombuds, Coviar, Seguriber, Prosegur Ibérica, Prosetecnisa, Seguritas, Sabico i Vinsa). Segons denuncien sindicats policials, el preu que paga el ministeri per aquest servei és molt superior al que cobren els policies i guàrdies civils que fins ara s'encarregaven d'aquestes tasques de vigilància.  
Caldrà estar amatents amb aquests negocis privats de seguretat i privatització fis i tot de les presons.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada