dilluns, 30 de desembre del 2013

ASSACS denuncia represàlies per destapar els abusos sexuals a la Creu Roja de Banyoles

Joaquim Homs
Acomiadament laboral de l’educadora que va denunciar els abusos sexuals a menors per part de Joaquim Homs, l’antic president i tresorer de la Creu Roja de Banyoles  







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/12/2013 
Banyoles (Pla de l’Estany).- 

L’Assemblea de Treballadores i Treballadors d’Acció Social (ASSACS) de Banyoles ha denunciat públicament que una de les seves membres, Sílvia Simoes, ha rebut represàlies laborals després de destapar abusos sexuals a menors de Joaquim Homs, expresident i antic tresorer de la Creu Roja de Banyoles. Simoes treballava com a educadora en una entitat del tercer sector, Sotrac, que oferia un servei socioeducatiu al barri la Farga, a Banyoles. El servei estava finançat per l’Ajuntament, però el mes de setembre el consistori de Banyoles va traspassar-lo al Consell Comarcal del Pla de l’Estany. El Consell Comarcal va convocar un nou concurs públic i a partir del mes de gener una altra entitat gestionarà el servei. En aquest sentit, ASSACS considera que aquests canvis s’expliquen pel treball que va fer Simoes a favor dels menors que havien patit abusos sexuals de Joaquim Homs.  
Així, Simoes, juntament amb altres educadores, va aconseguir que els menors, que eren d’origen marroquí i tenien una forta relació de dependència econòmica respecte Homs, interposessin una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra. La instrucció policial no només va revelar els abusos sexuals, sinó també irregularitats en la concessió de subvencions a la Creu Roja per part de l’Ajuntament de Banyoles. Segons l’atestat policial, Joaquim Homs hauria utilitzat les subvencions, que no justificava, per comprar el silenci dels menors. L’atestat afirma textualment que “existia una complicitat entre Ajuntament, Creu Roja i Benestar Social per tal de no prendre cap determinació al respecte”. 
ASSACS acusa l’alcalde de Banyoles per CiU, Miquel Noguer, i el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay, d’orquestrar un mecanisme legal per desprendre’s de l’educadora. L’organització afirma que la treballadora ha demostrat sempre una capacitat professional excel·lent i que no hi ha cap justificació professional per prescindir-ne. Miquel Noguer, per la seva banda, ha assegurat que la nova adjudicació és una “decisió tècnica” i que no hi ha hagut cap influència política durant el procés. 
A banda d’exigir la reincorporació immediata de Simoes al seu lloc de treball, ASSACS també ha anunciat una reunió oberta per tractar el cas, que se celebrarà el 9 de gener a les 20h al Centre Cívic de la Farga. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada