dijous, 7 de novembre del 2013

Serendípia’, el llegat dels Cardona, reviu l’esperit llibertari dels anys 80 i 90

Salseta Discos presenta al bar Los Padules de Girona el disc amb les músiques i les lletres dels malaguanyats artistes
D'esquerra a dreta: Pau, Joan "Ninyín"  i Carmelina Cardona




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/11/2013 
Girona (Gironès).- 

Julio Lobos, Jordi Rubau i Carmelina Cardona, rere una foto de Pau i Joan Cardona al mític bar Los Padules
Joan Ninyín Cardona, guitarrista del grup Sopa de Cabra, fou un artista que simbolitza en la seva pell l'esperit llibertari d'una generació que es va reivindicar per oposició a la hipocresia i la fredor del món de les finances i que va lluitar contra la constrenyiment de la lucrativa indústria musical. 
Poc abans de morir, Joan Cardona volia gravar un disc sense que ningú li digués què hi havia de posar i què no. Doncs ara, més d'una dècada després, el disc ja és a les botigues. ‘Serendípia’ (Salseta Discos), amb les cançons dels germans Pau i Joan Cardona, morts respectivament el 2 de novembre de 2001 i el 20 de gener de 2002, s'ha fet realitat "per la força de l'amor", atenent a les paraules pronunciades ahir, dimecres, per Carmelina Cardona, germana dels homenatjats i ànima del projecte, segons la qual "l'amor és universal, no té límits ni temps i, gràcies a aquesta força es poden fer moltes coses, com aquest disc, fet amb molt d'amor". 


C/ Nou del Teatre o "dels Torrats"
En una emotiva roda de premsa celebrada a Los Padules, el bar del ‘Carrer dels Torrats’ que es va convertir en segona llar per a molts dels artistes de la Girona contracultural del anys 1980 i 1990, es va presentar ‘Serendípia’, un CD gravat en directe durant el concert d'homenatge als Cardona celebrat el 21 de gener de 2012 a la sala La Mirona de Salt.  
A l'acte hi va participar Julio Lobos, productor del disc i ex-Sopa de Cabra, que va assegurar que aquest és un treball fet "amb el cor perquè en Joan era el meu germà del rock'n'roll, un germà còsmic amb qui vaig compartir moltes marxes i bones experiències després dels concerts". 
El músic Miquel Brugués (teclats) va aplaudir que el "rescat dels nostres amics Cardona culmini amb un objecte físic com aquest disc". 
Jordi Rubau, ex cantant de Digit Arts i veu de Serendípia, va qualificar d'"alquímia d'entrega i participació" el treball de producció d'un àlbum "memorable" i de "col·leccionista". 
A l'acte també hi va participar l'activista cultural Edu Sivori, Salvador Escrivà, de Salseta Discos, Carlus Camps, realitzador del vídeo de l'homenatge, el periodista cultural Joan Ignasi Ortuño, Àlex Pérez, dissenyador i, entre altres, Aura, neboda dels malaguanyats germans Cardona, la qual va recordar haver escoltat, de petita, els seus oncles parlar repetidament del projecte de gravació del disc que ara veu la llum.  
El repertori del disc es basa en el treball de recuperació de les cintes gravades amb música i les lletres que els germans Cardona van elaborar quan treballaven en el projecte abans de morir.

http://nordestllibertari.blogspot.com/2013/10/surt-el-disc-del-concert-de-tribut-als.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada