divendres, 15 de novembre del 2013

Manifestació espontània a Figueres contra la MAT i el món que la necessita

De les i els companyes/s citades, ningú va voler declarar davant el jutjat de Figueres, només una companya va presentar un part mèdic que testificava les lesions en el cap, produïdes per part de la policia, durant el desallotjament del mas Castelló, a Orriols 
Un manifestació espontània es va dirigir cap al centre de la ciutat, bloquejant el tràfic i cridant diferents eslògans contra la MAT i el món que la necessita.
 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 15/11/2013 
Bàscara/Figueres (Alt Empordà).- 


Llegim a Torres més altes han caigut un exposició de com va anar la resposta solidària el passat dilluns 11 de novembre quan davant un jutjat de Figueres “sis companyes/s estaven citades a declarar pel desallotjament de mas Castelló.
Al davant dels jutjats de Figueres, a les 9 del matí, unes 35 persones solidàries es concentraven en suport a les companyes desallotjades el passat 16 d’octubre. 
Entre les i els companyes/s, ningú va voler declarar, només una companya va presentar un part mèdic que testificava les lesions en el cap, produïdes per part de la policia, durant el desallotjament. 
Es van penjar unes pancartes als afores del jutjat, i després d’una hora cridant lemes contra la MAT i altres mega-pojectes nocius, un grup d’unes 25 persones solidàries es va encaminar pels carrers de Figueres en direcció al centre, mentre altres 10 persones solidàries es van quedar al davant del jutjat esperant la sortida de les companyes. 
La manifestació espontània es va dirigir cap al centre de la ciutat, bloquejant el tràfic i cridant diferents eslògans contra la MAT i el món que la necessita. 
Es van distribuir pamflets informatius amb relació a la lluita contra la MAT, al desallotjament de mas Castelló i sobre la citació a declarar del mateix dia. 
Durant el recorregut, ens vam trobar amb una oficina d’Endesa i vam entrar per molestar-los i senyalar-los com a part responsable, ja que són autors de la devastació ambiental que suposa la MAT i altres mega-infraestructures que construeixen aquí com en altres llocs.
Es va estar un temps a dins, informant a la gent allà present sobre les responsabilitats i la hipocresia d’aquesta empresa. Vam marxar al cap d’una estona, quan va arribar la policia, per seguir manifestant-nos per la ciutat i repartint pamflets entre la gent. 
Després d’unes hores i després de repartir centenars de pamflets, vam marxar amb les/els companyes/s que ja havien sortit dels jutjats, reafirmant que ningú està sol en aquesta lluita.
Si toquen a una, ens toquen a totes. La resistència contra les nocivitats continua.” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada