dissabte, 23 de novembre del 2013

La nova data per al desallotjament a Salt és el proper dimecres 27 de novembre

La PAH ha convocat tothom dimarts 26 al vespre al bloc del carrer doctor Castany. 
La CUP Girona s'oposa al desallotjament del bloc de la PAH a Salt.
 









TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/11/2013 
Salt (Gironès).- 

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca Girona han anunciat aquest dissabte que la data que se'ls ha comunicat per al desallotjament del bloc alliberat de Salt és la de dimecres que ve. Aquesta decisió judicial dels  tribunals de Girona es va ajornar el passat 16 d'octubre, després que el Tribunal Europeu de Drets Humans, ubicat a Estrasburg, sol·licités al Govern del Regne d’Espanya informació sobre la situació de dues de les famílies allotjades en habitatges aquest edifici que era buit fins el dia en que va ser alliberat i ocupat per famílies de Salt sense sostre.
Una vegada complert el tràmit, que passava per assegurar els drets fonamentals d'aquestes famílies, el tribunal d’Estrasburg ha deixat novament el cas en mans dels tribunals espanyols, que han fixat la nova data de desallotjament per a aquest dimecres. 
Des de la PAH s'ha comunicat que, com va passar el 16 d'octubre, el bloc de Salt s'obrirà la nit prèvia a activistes disposats a solidaritzar-se amb els veïns de l'edifici per intentar frenar el desallotjament. 
La CUP de Girona ha mostrat el seu rebuig a la decisió de fixar una nova data per desallotjament del bloc de l'Obra Social de la PAH a Salt, que està previst pel proper dimecres 27 de novembre. La formació ha criticat que s'hagi reprès l'ordre de desallotjament sense que abans s'hagi arribat a un acord entre la PAH, la SAREB i les diferents administracions, i ha reclamat que, com a mínim, s'ajorni l'ordre de desallotjament mentre no s'hagi assolit una entesa. Així, la CUP ha tornat a mostrar el seu suport a les famílies del bloc i la mateixa PAH, i ha carregat contra els ajuntaments de Girona i Salt i la Generalitat per la poca iniciativa que han mostrat a l'hora de pressionar la SAREB i emprendre accions polítiques per solucionar la situació. Finalment, La CUP ha fet una crida a la mobilització social en suport a les famílies del bloc, i ha anunciat que participarà en la convocatòria anunciada aquest matí per la PAH de cares al dimarts 26 a la nit al mateix bloc alliberat de carrer doctor Castany, a Salt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada