dimarts, 10 de setembre del 2013

Un veí grava un vídeo per mobilitzar la gent de la Selva veïns contra el ramal de la MAT

Mostra els paisatges de Riudarenes que es veuran afectats pel pas de la línia d'alta tensió  






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/09/2013 
Riudarenes (La Selva).-  

"Hola, sóc l'Enric, veí de Riudarenes, i volia compartir amb vosaltres tot això que estic veient". Així comença el vídeo que ha enregistrat un dels veïns contraris al pas de la MAT per la Selva amb el ramal que Red Eléctrica ha de construir fins a Riudarenes (la Selva). En l'enregistrament de poc més d'un minut, aquest veí mostra el paisatge per on ha de passar aquesta part de la línia d'alta tensió, com l'Argimont, amb el Montseny en el rerefons, o Farners i les ermites. "És maco, oi? Doncs tot això està apunt d'acabar-se", sentencia Enric Puig en aquest vídeo que la plataforma No a la MAT Selva ha difós a través de Facebook.

Aquesta és una acció més de les que es van iniciar a principis d'estiu quan es va donar llum verda al projecte del ramal. En el vídeo, aquest veí defensa que la línia no és necessària i que comportarà la construcció de torres de més de 70 metres d'alçada. "Aquestes línia produirà unes emissions radioelèctriques que seran molt nocives per la salut de les persones i dels animals". 

Al final de la gravació, convoca tothom i qui vulgui desendollar la línia d'alta tensió a la Selva a participar en la reunió que la plataforma No a la MAT Selva celebrarà el dimecres 18 de setembre a les vuit del vespre a la biblioteca de Santa Coloma de Farners.

Els veïns i les veïnes es van començar a mobilitzar a principis del mes de juliol, quan l'Estat va donar la llum verd al projecte de construcció de la línia. Des de llavors, s'han celebrat diverses reunions per estudiar accions per poder-ne aturar la construcció.

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners també va mostrar la seva oposició, mentre que la Plataforma No a la MAT Selva ha demanat que es porti davant la justícia.

El ramal que construirà Red Eléctrica sortirà del tram Sentmenat/Bescanó, que ja ha entrat en servei, tindrà 41 torres i una llargada de 17,5 quilòmetres. La línia anirà a parar a la subestació de Riudarenes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada