divendres, 27 de setembre del 2013

Quan les torres de la MAT s’aixequen envoltades de policies

La caminada per veure el forat de les obres  d’una torre elèctrica a Sant Gregori


 













TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/09/2013 
Sant Gregori (Gironès)

El passat dissabte, 21 de setembre, a les onze del matí, una trentena de persones es van aplegar al poble de Sant Gregori (Gironès) per a caminar fins a les obres de les torres de la MAT. El camí va ser una bona ocasió per a compartir perspectives i idees entre la gent. Un patrol de Mossos d’Esquadra segui aquesta excursió contra la MAT i el món que representa. També, un de color negre, que la gent va sospitar que provenia del mateix lloc que el patrol policial, doncs, la gent ja s’havia trobat amb els Mossos a l’entrada i sortida del poble, com és habitual a les últimes caminades contra la MAT/THT.

Tot i així, la policia autonòmica no va poder evitar que la gent arribés fins a les obres d’una torre, part de l’autopista elèctrica de 440.000Kv. Allà hi havia agents dels Mossos d’Esquadra  xerrant amb els operaris de les obres, que amb l’avís de la l’arribada de l’excursió reivindicativa havien aturat les obres.

Aquestes caminades contra la MAT es realitzen cada dissabte des de fa un mes i són una bona oportunitat per a que qualsevol pugui acostar-se a la lluita contra la MAT i pugui conèixer, a prop, territoris de l’Empordà i el Gironès que el sistema hegemònic està destruint per a fer les obres d’unes torres que fan 55 metres d’alçada i tenen una base de 10×10 metres.

Davant la presència policial autonòmica, reforçada per un furgó de la ARRO en mig del bosc, va fer que la gent de la camina agafés un trencall de tornada de les obres de la torre esmentada i deixar enrere els agents dels Mossos d’Esquadra. Si pretenen fer retrocedir la gent que es mobilitza contra la MAT/THT tant els Mossos com qui els hi dona ordres s’haurien donar compte que hi ha una voluntat popular real de no deixar que construeixin aquesta autopista elèctrica nuclear transfronterera amb mirada resignada, ja que la seva construcció no només significa radiacions que provoquen malalties, destrucció del territori, augment del risc d’incendis, etc. I, a més, la MAT/THT és un símbol d’un model energètic que ens torna dependents de les seves estructures i destrueix el món allà on arriben els seus tentacles.

Cal recordar que hi ha programades caminades pels pròxims dies: el 28 de setembre a Bàscara, el 5 d’octubre a Orriols, el 12 d’octubre a Ravós del Terri, el 19 d’octubre a Santa Llogaia i el 26 d’octubre a Vilaür.

Mira també:
[
http://torresmasaltashancaido.espivblogs.net/]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada