dimecres, 18 de setembre del 2013

L'amo de l'edifici ocupat per Arran com a casal a Girona vol que sigui desallotjat

El propietari d’aquest bloc del Barri Vell insta els Mossos a fer-ne fora els joves


 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/09/2013 
Girona (Gironès).- 

El propietari de l'edifici ocupat al Barri Vell de Girona i on ara hi ha un casal juvenil ha presentat denúncia als Mossos d'Esquadra contra l'acció del col·lectiu Arran. L’amo del bloc del carrer Sant Josep, representat per l'advocat Miquel Botanch, vol que l'edifici sigui desallotjat immediatament i en l’escrit presentat per Botanch, el propietari explica que a l'edifici “no s'hi fa cap manteniment des de fa més de sis anys, que no reuneix les condicions d'habitabilitat i que la seva ocupació suposa un risc per a la integritat dels ocupants que preocupa al propietari”. Però, aquest al·legat judicial de poc serveix davant la realitat política de l’acció directa d’Arran, doncs, des del 7 de setembre, el col·lectiu Arran Girona ha obert un casal de joves a l'edifici ocupat, que va ser comprat per l'actual propietari a finals del 2006 per especular dins del marc de la bombolla immobiliària que finalment va esclatar fa cinc anys, l’any 2008, quan ja tenia aquest nou propietari. Així, l'amo de l'edifici, apoderat d'una societat, ha explicat que els responsables d'Urbanisme de l’Ajuntament de Girona li van assegurar que el seu edifici s'havia de rehabilitar a fons i troba el pretext, davant l’esclat de la bombolla immobiliària, la paralització de les obres del pàrquing subterrani a la plaça del Pallol, molt a prop de l'edifici, han ajornat aquestes tasques de rehabilitació, i més ara en l'actual context de crisi, assenyala el mateix propietari. 

El cas ja és sobre la taula del jutjat d'instrucció número 4 de Girona, on l'amo del bloc ocupat va anar a exposar la seva versió el 14 d'agost al matí. 

El dimecres 17 de juliol, el dia que es va fer pública l'ocupació d'Arran, el propietari ja va anar als Mossos d'Esquadra a presentar la denúncia, però no ho va fer saber a Arran Girona, un col·lectiu que va enganyar, ja que va assegurar-li que li era indiferent que haguessin ocupat el seu edifici. Però, ara, amb l’escrit de l’advocat Botanch, queda clara l'oposició de l'amo a l'ocupació d’Arran. “No és cert que al propietari de la finca no li importi que aquella sigui ocupada, sinó tot el contrari: com demostra el mateix fet de la immediata interposició de la denúncia no presta, en absolut, cap conformitat amb aquella ocupació”, afirma Miquel Botanch, segons el diari EL PUNT AVUI en l’edició d’aquest dimecres.

El dijous 18 de juliol, l'endemà que es conegués l'acció directa d'Arran Girona, Miquel Botanch, d’amagatotis, va anar a ampliar la declaració del seu client en una comissaria dels Mossos d’Esquadra. L'acta de declaració davant la policia és clara. “[...] Que volen que es desallotgi de forma urgent i immediata aquest immoble.”

L'edifici ja va ser ocupat per altres persones durant dos anys (2010-2012).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada