dimecres, 11 de setembre del 2013

Caminades contra la MAT/THT pel terraprim cada dissabte

Assemblees cada setmana contra la MAT/THT. 
Setge policial a l’acampada de Fellines i l’ocupació del mas Castelló contra la MAT/THT i el món que representa. 
En mig de policies el dissabte un petit grup va caminar cap les obres d’un torre de la MAT prop de Llampaies.

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/09/2013 
Orriols/Bàscara (Alt Empordà).- 

Assemblees cada setmana com espais oberts per a debats. Cada dimarts i dijous a les 19:00h i cada diumenge a les 11:00h.

El dissabte 14 setembre:
-. 11:00h Assemblea al castell de Medinyà (Gironès).
- 14:00h Menjar popular de ‘traje’ al mas Castelló, “porta el que vols compartir per menjar i beure”.
 -. 21:00h - 02:00h Festeta informal al mas Castelló d’Orriols (Alt Empordà).

El dissabte 21 setembre: 
-. 11:00h Assemblea a la plaça de Sant Gregori (Gironès).
-. 14:00h menjar popular de  ”traje” al Mas Castelló d’Orriols, “porta el que vols compartir per menjar i beure”. 

El dissabte 28 setembre
-. 11:00h Assemblea a la plaça de Bàscara (Alt Empordà).  
-. 14:00h Menjar popular de ‘traje’ al mas Castelló d’Orriols, “porta el que vols compartir per menjar i beure”. 

Crònica de les mobilitzacions des del 23 d’agost   

Segons llegim al web ‘Torres més altes han caigut’, el nucli urbà de Fellines, amb menys de quatre cases habitades, compta amb més de mitja dotzena de cases disseminades als seus entorns. És on s’aixecà l’acampada de resistència activa contra la MAT i el món que la necessita, en un bosc entre aquestes cases, però des dels primers dies la presència de patrulles de Mossos d’Esquadra va ser constant, amb al pas de patrulles i alguna furgoneta en actitud provocadora, i es dedicaven a agafar matricules dels cotxes allí aparcats. 
És però des del dia del primer acte públic, el dissabte 31 d’agost, quan una simple caminada pel bosc convocada a Cervià de Ter (Gironès) es va presenciar una dotació entre sis i deu furgons de la polèmica BRIMO, antiavalots dels Mossos d’Esquadra molt poc brillants i del tot fora de lloc, provinents de Sabadell, on el cos aplegat el dispositiu antiavalots, els quals van bloquejar tota possibilitat d’accedir als camins en direcció cap al bosc, cosa que va derivar en un tall de carretera. Tot això en col·laboració amb varis tot-terreny dels Mossos de Girona, uniformats i de paisà, més antiavalots, fins i tot un helicòpter de la policia autonòmica i, pel que sembla, policies en motocicleta de muntanya patrullant de nit. Així, es va establir un pesat dispositiu, exageradament major numèricament a la gent participant de l’acampada, fent punts de control als voltants de l’acampada durant varies hores cada dia, identificant a passejants i ciclistes i mantenint un setge policial que dura fins avui mateix en aquesta contrada.  L’ocupació del mas Castelló no va fer més que incrementar la pressió policial autonòmica, de fet, des del primer dia hi van haver, pel que semblava a la gent que ocupa aquesta masia d’Orriols (Bàscara), dos intents de desallotjament del mas, tot i que al final va resultar que l’arrendatari dels camps circumdants de la masia pretenia accedir-hi i enlloc de posar-se en contacte amb la gent ocupant va optar per requerir anar escoltat per dos equips d’antiavalots xulos i provocadors que no van dubtar en disparar pilotes o be salves i tirar pedres als defensors de les barricades, mentre el pesat tractor les desmuntava lentament.
En aquesta situació un grup de persones solidàries amb la ocupació de la masia va fer una acció de desobediència induïda al peatge de l’AP-7 a Orriols, fent difusió, aixecant les barreres i invitant a no pagar el peatge. L’actuació solidària va desembocar en una persecució, o segons aquestes persones, en una cacera camp a través que va resultar amb onze persones retingudes que van ser traslladats dins dels furgons policials fins un altre lloc, cosa que semblava que havien estat detingudes. 
En definitiva, un desproporcionat dispositiu policial que més que prevenir el sabotatge de torres o maquines destructores, l’única intenció que té el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya és ofegar, desgastar i esgotar a través dels seguiments, controls i requisaments continus, deslegítimitzar i criminalitzar l’única flama de moviment social opositor, que es resisteix al fet gairebé imposat de que la Línia de Molt Alta Tensió “a no es pot aturar”, que “ja no hi ha res a fer”, i que continua actuant en direcció a aturar les obres.
A part, sembla que persegueixin l’objectiu d’impedir, a través de la por i el control, que certa gent que en aquestes contrades no estan acostumats a tanta presència policial, s’impliqui per poc que sigui en el moviment. 
Les despeses d’aquest dispositiu són intolerables i promouen que els pressupostos repressius del l’any pròxim augmentin encara més. 
Des de l’acampada es defensa la posició insistent en contra de la MAT, contra els cossos policials que defensen qualsevol de les imposicions i en contra del Govern, els opressors del mateix poble que els vota i contra tot el que en la seva mesura sustenta aquesta estructura. Es defensa i incita a tota la gent d’aquest món en degradació que no s’oblidi del territori que ens permet viure, que “tots juntes podem crear una resistència popular capaç de aturar, encara que no sigui imminentment, qualsevol imposició del poder”, segons aquesta moviment de mobilització social iniciat el passat 23 d’agost. 

Per més informació del mas Castelló Tel. 642408138 
Informacions [http://radiobronka.info/

Mira també:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada