dimecres, 21 d’agost del 2013

Requeriment contra les actuacions en la zona de l'incendi‏ de cap de Creus i l’Albera

Comunicat de l’IAEDEN sobre  la zona cremada, on s’estan executant obres de l’Estat sense els projecte, permisos o informes necessaris


 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/08/2013 
Cantallops (Alt Empordà).- 


IAEDEN-Salvem l'Empordà, membre d'Ecologistes de Catalunya (EdC), ens fa arribar un comunicat referent a les actuacions forestals que es realitzen dins la zona de l’Alt Empordà afectada pel incendi de l’estiu passat. Sota el paraigües del PRINCALB (Pla de prevenció d’incendis del cap de Creus i l’Albera) i amb els 1,8 milions d’euros que el Ministeri d’Agricultura del Govern espanyol ha destinat a la zona cremada, s’estan executant obres sense els projecte, permisos o informes necessaris. El pla PRINCALB, que hem denunciat vàries vegades des del 2011, segueix sense complir cap dels requisits obligatoris de la normativa mediambiental. A més, algunes de les actuacions que es realitzen són més aviat contràries a la prevenció d’incendis. 

La IAEDEN-Salvem l'Empordà ha fet un requeriment a la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat del DAAM demanant l'aturada immediata de les actuacions que s'executen dins el projecte ‘Prevenció d'incendis forestals transfronterers a l'Albera i Cap de Creus’ (PRINCALB) en la zona cremada de l’Alt Empordà. Això ens permetrà a IAEDEN, si així ho considera  necessari i depenent de la reacció de la Generalitat de Catalunya, iniciar la via judicial d'aquí poc temps. 


Ara, estan actuant a una zona del terme de Cantallops. IAEDEN ens animen a informar-lo de qualsevol actuació que detectem quan anem d'excursió, o en “les vostres propietats”, perquè es pugui fer-ne un seguiment i, si cal, denunciar-les.

 




Per més informació:

IAEDEN-Salvem l'Empordà. Membre d'Ecologistes de Catalunya (EdC)

Carrer Sant Vicenç 30, 1r  17600 Figueres 

Tel. 972 670531

[difusio@iaeden.cat

[www.iaeden.cat]
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada