divendres, 30 d’agost del 2013

‘Lo que todo revolucionario debe saber sobre la represión’

Un text històric de l'anarquista Víctor Serge per fer front a la repressió política de l’Estat

 














Víctor Serge en temps de la revolució russa va poder estudiar els arxius de la terrible Ojrana, la policia d’Estat del tsarisme. A ‘Lo que todo revolucionario debe saber sobre la represión’ trobem unes conclusions de Víctor Serge que són lliçons necessàries a tenir molt presents. Segre desmitifica el poder de los serveis d’intel·ligència i de les policies polítiques. La Ojrana va ser un model de policia d’Estat propi del seu temps i va exportar les seves tècniques a molts estats, com ara l’Argentina. Però aquestes tècniques tsaristes en el moment de fer front a un moviment revolucionari insurreccional de masses va demostrar del tot la seva impotència.

Moltes vegades la gent té por ja que desconeix els fonaments de tota acció repressiva sistemàtica i la seva metodologia. En aquest sentit, Serge exposa el fet que cal conèixer quines coses cal  tenir en compte i mantenir mesures de seguretat al mateix temps conèixer les limitacions i impossibilitats que pateixen les forces reaccionàries.

Víctor Serge també posa un accent en el caire sistemàtic de la repressió d’Estat i per això explica la seva lògica interna. Això li permet advertir a la militància novella iniciada sobre les actituds de conspiracions que finalment no ajuden de cap manera. Finalment, presenta unes  advertències a la militància que en la seva essència segueixen sent vàlides, com ara els consells en relació al correu postal que ara mateix cal aplicar en fonamentalment en relació amb els correus electrònics així com a tots els nivells (ordinadors, telèfon, agendes). 


Demana el teu llibre a:
http://www.acciocultural.org/index.php?route=product/product&product_id=2106                                                          

Vídeo: ‘Lo que todo revolucionario debe saber sobre la represión’
[
http://blip.tv/escueladecuadros/lo-que-todo-revolucionario-debe-saber-soón-serge-prog-151-6620848]


Podem llegir el text completo de Víctor Serge a:
[
https://www.marxists.org/espanol/serge/represion/index.htm


Sobre la cadena humana de l’Onze de Setembre de l’ANC: 
Error de l’ANC l’Onze de Setembre a nivell de mesures de seguretat davant els aparells repressius de l’Estat espanyol

 L’adhesió nominativa a la cadena humana fa que hi hagi gent refractària, per mesures de seguretat bàsiques, a la seva adhesió (nom i cognoms i altres dades personals), doncs, a la pràctica, es tracta d’un perillós banc de dades que en el cas d’una contesa bèl·lica entre l’Estat espanyol i la Generalitat de Catalunya, com va passar el Sis d’Octubre de 1934, es tractarà d’un llistat que en mans de l’aparell repressiu de l’Estat espanyol i l’exèrcit del Regne d’Espanya serà una eina repressiva unionista d’alt valor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada