dimarts, 6 d’agost del 2013

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners s'oposa a la MAT/THT

Considera que encara hi ha més arguments que abans.
El ple de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ja va deixar palesa fa temps la seva oposició a la MAT/THT.
L'alcalde, Antoni Solà, convidarà els responsables del projecte a visitar els espais afectats per l'agressió al territori que representa.

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/08/2013 

Santa Coloma de Farners (La Selva).- 

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners (la Selva) es ratifica en la seva oposició a la MAT/THT i ha anunciat que recorrerà contra l'autorització administrativa del Govern espanyol. El següent tràmit administratiu de la MAT serà ja el projecte executiu, que, com que ha de sortir a exposició pública, donarà a l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners una nova oportunitat de revisar-lo i recorre-hi.

A banda dels processos administratius, l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners constata que el principal argument pel qual es justificava la construcció de la MAT, és a dir, abastir d'electricitat el TAV, no és consistent, ja que aquest equipament s'ha posat en marxa i funciona perfectament sense necessitat de la línia de molt alta tensió. A més, la construcció de la MAT tindrà greus conseqüències en l'àmbit paisatgístic, fet que indigna encara més els representants municipals. Per això, l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, té previst convidar els responsables del projecte a visitar in situ els espais afectats per la MAT per explicar-los de primera mà el dany que aquesta infraestructura causarà en un entorn privilegiat, de gran bellesa i gran valor sentimental per als seus habitants. L'autorització administrativa del ramal que afecta Santa Coloma de Farners es va publicar al ‘Boletín Oficial del Estado’ (BOE) l'11 de juliol.

Més arguments
“Continuarem oposant-nos a la MAT, però ara amb més arguments que abans. Amb la disminució de consum que hi ha hagut creiem que és un tema que s'ha de replantejar. Si abans ja en dubtàvem, de la necessitat, ara encara tenim més elements per fer-ho”, va manifestar ahir l'alcalde colomenc. “S'haurien de mirar encara més el recorregut, perquè és una agressió al territori molt important”, va afegir-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada