dimarts, 6 d’agost del 2013

La família amb quatre fills que dormia al carrer a Blanes ara s’allotja al bloc de Salt

Els pares volen continuar a Blanes perquè els serà més fàcil per trobar feina i per l'escola dels fills


 









TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/08/2013 
Blanes (La Selva).-  

La família amb quatre fills que va dormir uns dies al carrer a Blanes (la Selva) després de ser desallotjada de casa seva ja ha abandonat la pensió que li pagava l'Ajuntament de la localitat i s'allotjarà els propers dies al bloc alliberat de Salt per la PAH, on han anat a passar la nit.

Aquesta ha estat la decisió de la família, que continua sense una solució definitiva al seu problema d'habitatge, després que hagi rebutjat la proposta que li van fer els serveis socials de Blanes: un pis a Hostalric per uns 150 euros al mes. La família vol continuar a Blanes perquè és on van a l'escola els nens i perquè creu que serà més fàcil trobar feina.

Cal recordar que la família formada pels dos progenitors i quatre fills va acabar dormint al carrer després de ser desallotjada del pis de lloguer que tenia, ja que devien algunes mensualitats. Llavors el cas es va fer públic i l'Ajuntament de Blanes li va oferir allotjament provisional en una pensió durant una setmana mentre es trobés una solució definitiva. Durant aquests dies els serveis socials de Blanes han estat treballant, però no s'ha arribat a una solució.

Segons van explicar fonts municipals de Blanes a les agències de premsa, els serveis socials van oferir un pis a Hostalric a un lloguer assequible -uns 150 euros-, però la família el va rebutjar després de visitar-lo. El pis el va oferir l'Obra Social de ‘La Caixa’ després de veure el cas als mitjans. En rebutjar-lo, l'Ajuntament de Blanes va allargar un dia més l'estada a la pensió, però aquest dimarts la família la ha abandonat i s'ha instal·lat provisionalment al bloc alliberat de Salt, al carrer Castany.

La membre de la PAH de Girona i la PAHC de Blanes, Marta Afuera, -que ha estat donant suport a la família- va explicar que van rebutjar el pis a Hostalric perquè allà no hi tenen ningú i la família considera que els serà molt més difícil aconseguir trobar una feina allà. A més, volen continuar vivint a Blanes, perquè els tres fills que van a l'escola puguin seguir en els mateixos centres. Marta Afuera va explicar, també, que la família hauria de pagar l'alta de l'aigua i la llum al pis a Hostalric, el que els podia suposar uns 300 euros, i no hi podien fer front. I va afegir que tenen un cotxe en males condicions com per pujar i baixar des d'Hostalric. Per tot plegat, doncs, la família ha decidit rebutjar el pis i continuar buscant una solució definitiva. "De moment, han decidit allotjar-se al bloc de Salt durant uns dies. Necessiten estar tranquils", va comentar Afuera. "Ells volen una solució legal i definitiva i amb això treballarem", va exposar Marta Afuera.

Segons van destacar fonts municipals, abans d'abandonar Blanes, la família es va interessar per un pis de la borsa d'habitatge social de la localitat com a possible solució i està previst que els propers dies el vagin a visitar. Marta Afuera, però, va destacar que el lloguer és massa alt i que intentaran negociar-lo a la baixa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada