dimarts, 13 d’agost del 2013

Els bombers fan pintades reivindicatives als camions

Diversos membres del cos han elaborat un decàleg, en el qual es recullen les seves queixes.
En les pancartes, com ara ‘Espadaler: botifler!’, critiquen la situació en l'àmbit social i en el vessant professional.


 TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/08/2013 

Girona (Gironès).- 

‘No som retallables’, ‘Manen ineptes de confiança’, ‘Dictadura de mercat, poble segrestat’, ‘Concurs de trasllats, ja!’, ‘Espadaler: botifler!’ o “Més bombers, educació i sanitat; i menys polítics i corrupció”. Els bombers de diversos parcs de la demarcació gironina, com ara els de Girona, Banyoles i  Llançà, han fet visible el seu malestar tant en l'àmbit social com pel que fa a les seves condicions laborals emplenant de pintades reivindicatives els camions, una aquesta acció, estesa a tot el Principat de Catalunya.

Paral·lelament, membres del cos de bombers han elaborat un decàleg, en el qual recullen un seguit de queixes i proposen possibles millores. En primer lloc, són crítics amb “l'actual política d'austeritat”, que “té una clara intenció de desmantellar l'estat del benestar": “Es generen problemes en la reposició de materials bàsics, com la roba de protecció; hi ha una manca de vehicles lleugers i es deneguen algunes reparacions, com les d'autoescales.” Sol·liciten, doncs, una major “transparència i planificació” en la gestió dels recursos econòmics d'Interior i que es faci públic el pressupost de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, així com tots els contractes de licitació a empreses externes.

Els efectius dels bombers també pensen que és necessària una llei sobre el cos, en la qual es defineixi el seu marc futur. “La mancança d'una línia directriu esdevé la causa del mal funcionament general i de molts dels problemes que cal resoldre durant el dia a dia. Hem de superar les etapes d'improvisació. Aquest desordre porta a situacions contradictòries que provoquen el desgast del personal i el malbaratament dels recursos”.

En el mateix decàleg, critiquen “casos de suplantació de competències i multiplicació de despeses”. “Els Mossos continuen endavant amb la creació i implantació del seu grup de muntanya, seguint el model establert pels bombers, amb tres bases repartides pel territori català. Quan els bombers dels GRAE fan el que els pertoca com a rescatadors, els Mossos en ocasions dupliquen helicòpters i s'afegeixen als serveis, fet que se'ls permet impunement.” No estan satisfets, alhora, amb alguns aspectes de les ADF. “Tenen tasques estrictament assignades de prevenció i protecció del medi natural. Actualment, però, ens trobem que duen a terme feines de control i extinció d'incendis i que patrullen amb vehicles autobombes per zones de Collserola i la vall d'Aro.”

I ja en un segon document el comitè de mobilitzacions sol·licita uns serveis públics gratuïts i de qualitat, destaca la feina realitzada per entitats que lluiten en contra de l'exclusió social, com Càritas i el Banc dels Aliments, i donen suport a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) en les seves accions per garantir el dret bàsic a un habitatge. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada