dimarts, 20 d’agost del 2013

Amargant portarà Giraut al jutjat per haver-lo apartat

El president de la Diputació de Girona desestima el recurs de reposició del cap de protocol, Josep Maria Amargant, i aquest anirà al jutjat per demanar la suspensió cautelar del decret amb què se l'aparta 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/08/2013 
Girona (Gironès).- 

 El cap de protocol de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, anirà finalment al jutjat per demanar la suspensió cautelar del decret a través del qual se'l va apartar de Premsa i Comunicació. Amargant ha pres aquesta decisió un cop el president de la Diputació, Joan Giraut, ha desestimat, tal com era previsible, el recurs de reposició que va interposar contra el decret del 28 de juny, amb què se'l va arraconar. Amb aquesta decisió, la Diputació obrirà ara un capítol judicial, en espera de veure, a més, com evoluciona la petició d'informació que la fiscalia de Girona ha fet sobre el personal eventual contractat a la institució des del 2007.

El president de la Diputació va resoldre amb aquest decret la supressió de l'Oficina de Protocol, Premsa i Comunicació per crear-ne dues: l'Oficina de Comunicació –de la qual es responsabilitzarà pròximament un contractat eventual de confiança–, i la de Protocol, que manté Amargant. L'objectiu, segons Giraut, era reorganitzar l'àrea, apostar per un professional extern i, a la vegada, retirar a Amargant aquestes atribucions, adduint que li havia perdut la confiança.

El cap de protocol , que ocupa des del 1998 –en qualitat de funcionari– una plaça de tècnic de protocol i premsa, va presentar un recurs de reposició en què defensava que el decret vulnerava el conveni de condicions de treball de la institució. Amargant esgrimia que se l'havia “apartat” i “purgat” per haver fet preguntes, com a representant sindical i per escrit, sobre temes que poden incórrer en suposades irregularitats, com ara “tres càrrecs de confiança d'UDC que cobren de la institució sense anar-hi a treballar”, segons se sostenia en l'escrit dels sindicats. La resolució, en què es desestima la petició d'Amargant, diu que no hi ha hagut cap tipus de discriminació i que el president, Joan Giraut, ja va informar Amargant de la seva intenció de fer canvis a la seva àrea el 26 de juny, un dia abans que aquest entrés per registre la sol·licitud d'informació feta pel sindicat de funcionaris sobre el personal eventual.

Paral·lelament, la junta de personal i el comitè d'empresa han fet arribar un escrit al president de la Diputació en què mostren el seu malestar pel decret amb què es van crear les dues oficines; a més, alerten que no se'ls va comunicar aquesta resolució, amb data del 28 de juny, amb caràcter previ a la seva adopció, que, tal com sostenen, seria preceptiu.

El cap de protocol de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, havia de continuar al capdavant de Premsa i mantenir una part de les seves responsabilitats, especialment la de les subvencions als mitjans, però a la vegada se l'aniria apartant de les tasques de comunicació, sempre amb la seva complicitat. Aquest és el pacte que no es va arribar a concretar i que CDC volia oferir a Amargant després de la polèmica carta que va dedicar al vicesecretari general d'UDC, Antoni Font. CDC, doncs, buscava una solució consensuada, però el president de la Diputació, Joan Giraut, no va transigir. Giraut, en una roda de premsa, va explicar que havia pres aquesta decisió perquè havia perdut la confiança en el fins aquell moment responsable de Premsa i Comunicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada