dimecres, 31 de juliol del 2013

En una reunió a Santa Coloma de Farners es reactiva a la comarca de la Selva una campanya informativa i de mobilitzacions contra la MAT per tal de canalitzar el sentiment d'indignació i oposició a les persones del territori

La gent acusa els governs d'engany perquè el TAV funciona amb la línia inacabada


 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 31/07/2013 
Santa Coloma de Farners (La Selva).- 

 Organitzacions, entitats, propietaris, veïns i veïnes s’han reunir aquest dimecres a Santa Coloma de Farners (la Selva) per iniciar una campanya a favor del territori. Es tracta d’una reunió informativa sobre la construcció del ramal de la línia de 400Kv de Riudarenes a Santa Coloma de Farners que connecta amb la línia Sentmenat/Baixàs.

Al juliol, l'Estat va donar llum verd a la Red Elèctrica perquè es construís el ramal i la subestació de la MAT a Riudarenes. Aquest era el projecte de 400Kv a la demarcació de Girona que tenia els tràmits més endarrerits. Aquest tram que començarà a Sentmenat/Bescanó s'extendrà al llarg de 17,5 quilòmetres i disposarà d'una quarantena de torres.

En el decurs de la reunió s’ha tractat de la pèrdua de credibilitat per part del Govern espanyol i també de la mateixa Generalitat de Catalunya a l'hora de justificar la MAT, doncs, ambdós governs havien afirmat que era necessari tirar endavant el projecte per tal d'alimentar la línia del TAV i per reforçar el subministrament elèctric de la Costa Brava. Per això, els veïns i les veïnes se senten enganyats, ja que malgrat que la línia 400Kv no està acabada, el TAV està funcionant correctament i de moment no hi ha apagades a la zona de la Costa Brava. 

Durant la reunió, entre l’assistència s’han dit coses com ara "ens han enganyat amb els motius i ara la justificació no s'aguanta per enlloc" o "no estem en contra ningú, estem a favor de nosaltres i el nostre territori". A més, un membre de la Plataforma de No a la MAT a les comarques gironines ha fet un repàs històric d'aquest projecte i ha informat del contingut de la darrera assemblea de la plataforma. 

Finalment, s’ha decidit reactivar una campanya informativa i de mobilitzacions per tal de canalitzar el sentiment d'indignació i oposició a les persones del territori. També s'emprendran el màxim d'accions jurídica administratives i polítiques. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada