dilluns, 10 de juny del 2013

Teredo Oils busca aliats

L’empresa Teredo Oils Ltd. anuncia a l’Ajuntament de Riudaura que ara «farà les coses bé», mentre s’associa amb altres inversors  


 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/06/2013
 Riudaura (La Garrotxa).-  

La Generalitat de Catalunya va anunciar ja fa unes setmanes que retiraria el permís a la companyia Teredo Oils Ltd. per fer prospeccions de petroli a la Garrotxa i el Ripollès, però a hores d’ara tot s’ha quedat en una proclama pública sense que de moment s’hagi vist ratificada per una decisió administrativa. Mentre els opositors al fracking continuen esperant aquesta resolució, s’ha sabut que la secretària de Phillip Paris, president de l’empresa britànica, ha telefonat a l’Ajuntament de Riudaura (la Garrotxa), un dels municipis afectats pel projecte Ripoll, per dir-li que a partir d’ara «farem les coses bé». Va explicar-los també que estaven establint aliances amb altres empreses del sector per potenciar la proposta presentada i que encara no ha estat desestimada oficialment. 

Entre els nous companys de viatge hi ha Juan María Ozcariz, expresident d’una companyia gasística colombiana i s’ha convertit en un dels assessors més buscats del sector, segons han explicat fonts de la Plataforma Antifracking (PAF), que afegeixen que en l’entramat també hi ha altres empreses del sector. Les mateixes fonts expliquen que al darrere de tot plegat podria haver-hi Montero Energy, la companyia espanyola que ha presentat els dos grans projectes de fracking que hi ha a Catalunya, els denominats Darwin i Leonardo- i que afecten una vuitantena de municipis de nou comarques. 

Montero és la filial espanyola de la matriu canadenca R2 Energy, una de les empreses més grans de les que es dediquen a perseguir les escorrialles d’hidrocarburs que puguin quedar en qualsevol racó del planeta.

Al mateix temps, una delegació de la Plataforma Antifracking (PAF) es va reunir la setmana passada amb els diversos grups parlamentaris per tal d’entregar-los els informes de què disposen sobre els riscos del fracking. També els han aportat les 30.000 signatures recollides al territori així com les mocions aprovades en 150 municipis i 14 consells comarcals de rebuig a la fractura hidràulica. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada