divendres, 14 de juny del 2013

Santa Coloma de Farners celebra la revolta dels segadors de 1640

La vuitena ‘Festa dels Segadors’ se celebra aquest cap de setmana per recordar els fets de l'any 1640. 
El poble va cremar l'agutzil Monrodon i les cases cremades de Santa Coloma de Farners van ser incendiades pels terços castellans i napolitansl


 







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/06/2013 
Santa Coloma de Farners (La Selva).- 

El municipi de Santa Coloma de Farners celebrarà aquest cap de setmana la vuitena ‘Festa dels Segadors’ per rememorar els esdeveniments que van tenir lloc a aquesta població de la comarca de la Selva l'any 1640, quan aquest poble es va revoltar per dir prou als abusos del rei  Felip IV. Durant el cap de setmana, però sobretot dissabte, hi haurà activitats culturals, musicals i reivindicatives.

Així, el dissabte els gegants recorreran els carrers de Santa Coloma de Farners des de primera hora del matí i es podrà visitar la fira Estelània. Per tal d'implicar al màxim els visitants, es farà una ruta guiada dels segadors, dissabte i diumenge. La ruta tindrà el punt de sortida a la casa de la Paraula. Amb el suport de guies es farà un recorregut pels llocs on van succeir els fets del 1640. Es visitarà el carrer on el poble va cremar l'agutzil Monrodon i s'arribarà a una de les cases cremades pels terços castellans i napolitans. 

Durant tot el dissabte, a més, es presentaran diversos llibres, entre els quals ‘Lliures o morts’, ‘La rebel·lió catalana’ i ‘Manual per la independència’, i a la tarda hi haurà castellers i cançons tradicionals catalanes des del 1275.

A la casa de la Paraula es farà també una taula rodona amb el títol ‘Dels Segadors a la Guerra de Successió’ i hi continua oberta l'exposició ‘La revolta dels Segadors’.

A les 21:30h, abans del sopar popular, es farà una estelada de llum amb espelmes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada