diumenge, 9 de juny del 2013

Mig miler de persones marxen a Blanes en contra les retallades a l’ensenyament públic

L'acte ha estat organitzat per la Comunitat Educativa de l'Educació Pública de Blanes, que agrupa a professors, estudiants i pares. 
La manifestació ha recorregut el passeig marítim de Blanes. 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/06/2013 
Blanes (La Selva).

Segons l’Agència Catalana de Notícies, unes 500 persones han participat aquest diumenge a Blanes (la Selva) en una marxa reivindicativa en contra les retallades en el sector educatiu. La manifestació, encapçalada amb la pancarta 'Ni LOMCE, ni retallades', ha recorregut gran part del passeig marítim de la localitat. Els manifestants han volgut mostrar el seu rebuig a les retallades del Govern de la Generalitat de Catalunya, la LOMCE, la pujada de les taxes universitàries i l'augment del preu de les llars d'infants. La caminada ha estat organitzada per la Comunitat Educativa de l'Educació Pública de Blanes, que aplega personal docent de diversos centres educatius, estudiants i AMPAS. "Defensem l'escola pública de qualitat", ha assenyalat un dels organitzadors de l'acte, Paco Martínez.

La Comunitat Educativa de l'Educació Pública de Blanes està integrada per personal docent de les diverses escoles i instituts de Blanes, AMPAs i alumnat dels centres. La marxa reivindicativa ha sortit del passeig de S'Abanell i ha finalitzat davant del monument a la Sardana. Allà, els manifestants han llegit un text conjunt en defensa de l'escola pública de qualitat i en contra les retallades del Govern de la Generalitat, el canvi del model lingüístic de la llei LOMCE i l'augment de les taxes universitàries i de les llars d'infants. "Volem que augmenti la inversió en educació pública del 3,4% al 6% del PIB tal i com recomanen els organismes internacionals", ha detallat Martínez. En total unes 500 persones -majoritàriament professors, famílies i estudiants- han participat en la caminada que ha finalitzat amb jocs infantils. Des de l'organització asseguren que tenen previst repetir mobilitzacions similars després de "l'èxit obtingut" amb aquesta marxa. "Molts pares ens han dit que cal treballar més i donar-nos més a conèixer per difondre el nostre missatge", ha assegurat el regidor de l'Ajuntament de Blanes, Paco Martínez. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada