diumenge, 16 de juny del 2013

Més d’un centenars de persones es van aplegar en la convocatòria de quatre plataformes de Figueres

Es va anunciar que cada dijous hi haurà una reunió a Can Met, a les 20:00h, “per donar la possibilitat a la gent de fer coses junts” i així deixar la porta oberta a tothom que vulgui sumar-s’hi


 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/06/2013 
Figueres (Alt Empordà).- 

Més d’un centenars de persones es van aplegar en la convocatòria de quatre plataformes de Figueres (SOS Educació Alt Empordà,  Plataforma pels Drets Socials de l'Alt Empordà, Assemblea d'Aturats i Aturades de Figueres i Plataforma dels Afectats per la Hipoteca) aquest divendres a la tarda d’una concentració unitària a la plaça de l'ajuntament per posar en evidència els efectes de les retallades i el context socioeconòmic i reclamar més justícia social. Dues cents persones d’arreu del país donaven suport a l’acte de Figueres, com ara alguns cantautors.

“No volem que la nostra passivitat sigui carta blanca per retallar els drets que tants anys ens han costat tenir”, ha afirmat Toni García, en nom de SOS Educació Alt Empordà. Que fa afegir que “caldria prendre consciència, trobar-nos i donar-nos suport, una manera de conèixer-nos era fer aquest acte públic, demostrar als ciutadans que el malestar és palès, que el silenci no és que acceptem el que està passant”. 

Es va anunciar que cada dijous hi haurà una reunió a Can Met, a les 20:00h, “per donar la possibilitat a la gent de fer coses junts” i així deixar la porta oberta a tothom que vulgui sumar-s’hi. També, que aquesta concentració del 14 de juny és la primera de futures protestes socials a Figueres.

Hèctor Illueca, militant valencià doctorat en Dret i inspector de treball, ha afirmat públicament davant la gent aplegada a la plaça que “ens estan esgarrapant tots els drets socials i si no som capaços de comprometre’ns no hi haurà drets per a ningú”, cosa, que al seu entendre, obliga a una implicació de tothom en aquesta lluita social en defensa dels drets col·lectius perquè “cap canvi polític en la història humana s’ha produït sense compromís, organització, unitat i lluita”.

Tant des de la Plataforma dels Drets Socials de l’Alt Empordà com de la PAH, cal responsabilitzar el poder de la banca com generador de la situació que patim. En aquest sentit, Loli García, en nom de la PAH, ha afirmat que l’Ajuntament de Figueres “hauria d’instar als bancs que els pisos buits fossin de lloguer social”, tot denunciant que la denominada Comissió Tecnosocial municipal encara no ha pres cap decisió que ajudi a les persones afectades per les hipoteques i la pobresa en la ciutat. Loli García va explicar que en aquesta comissió s’han “elaborat reglaments i protocols d’actuació, però amb això no es menja ni es fan cases”.

Imma López, en nom de l’Assemblea d'Aturats i Aturades de Figueres, ha exposat que “estem recollint signatures per demanar una prestació bàsica per a tothom a fi que no quedi ningú sota el llindar de la pobresa”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada