divendres, 14 de juny del 2013

L'exregidora de Banyoles Núria Langa, absolta de desordre públic quan donava suport a la PAH del Pla de l’Estany

La sentència argumenta que els agents no constaten de cap manera que fos necessària la seva intervenció. 
Resulta, que els agents coneixien l’antiga regidora ja que solament feia un any que havia deixat aquest càrrec electe i per això no calia identificar una persona de sobres coneguda d’aquests policies destinats de fa anys a Banyoles.


 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/06/2013 
Banyoles (Pla de l’Estany).-  

L'exregidora d'Independent de Banyoles-ICV Núria Langa ha estat absolta d'alteració de l'odre públic. El mes de març es va negar a identificar-se en una acció solidària de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). El jutjat d'instrucció número 3 de Girona l'ha absolta d'haver comès una falta d'ordre públic. D'aquesta manera el jutjat dóna la raó a l'exregidora, que també és membre activa de la PAH del Pla de l’Estany. 

En els darrers mesos la PAH del Pla de l’Estany ha denunciat públicament que està sotmesa a la pressió dels Mossos d'Esquadra i que els seus membres pateixen persecució policial. “Aquesta sentència hauria de ser un toc d'atenció als Mossos d'Esquadra perquè, lluny de perseguir i mirar amb desconfiança els membres de la PAH, col·laborin amb la plataforma, que està prestant un immillorable servei a la comunitat”, ha declarat Lluís Postigo, advocat de Núria Langa, exdiputat d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya i exalcalde de Llagostera. 

En la sentència s'argumenta que no queda suficientment justificada la identificació de Núria Langa. “També argumenta que els agents no constaten de cap manera que fos necessària la seva intervenció, i reconeixen així que l'actuació policial era qüestionable”, assenyala Postigo, qui afegeix que aquesta sentència dóna la raó a Núria Langa quan afirma que els agents dels Mossos d’Esquadra ja la coneixien, atès que fins feia un any havia estat regidora de l’Ajuntament de Banyoles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada