dijous, 20 de juny del 2013

L'estelada a l'entrada de Maçanet de la Selva té ara l'aval del ple municipal

AM (marca blanca d’ERC) i el PP trenquen l'aliança contra l'estelada de Maçanet, els del AM hi voten a favor i el PP s'absté.   
Sense vots en contra, el PP avala que continuï a la rotonda.  


 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/06/2013 
Maçanet de la Selva (La Selva).- 

 Antoni Guinó (CiU), alcalde de Maçanet de la Selva, fa penjar l'estelada a la rotonda d'entrada del poble. Els seus socis de govern, una marca blanca d'ERC, dita Acord per Maçanet (AM), i el PP fan fer constar expressament en l'acta d'una junta de govern municipal la seva disconformitat. Un dels regidors del AM., Antoni Trincheria, s'oposa a l'estelada amb l’argument inquietant de que “no hi pot haver símbols polítics en espais públics”. Un segon regidor del AM, Josep Lluís Valentí, que no ha donat suport ni a cap moció sobiranista ni tan sols a les pro dret a decidir, defensa que una decisió com la de penjar l'estelada no sigui decisió de l'alcalde, sinó del ple municipal. El regidor del PP, Fernando Maqueda, no especifica el què.

Aquest dijous es va celebrar un ple extraordinari per aprovar l'ordenança de civisme, que per cert, va tenir els vots del tripartit de Maçanet de la Selva (CiU-AM-PP). El PSC es va abstenir i 9M-ICV-EUiA, hi va votar en contra. 

Els regidors del AM van aprofitar la sessió per portar al ple l'afer de l'estelada. Els regidors del AM volien que el ple debatés sobre la ubicació de l'estelada a la rotonda d'entrada del poble i es triés “entre la senyera, l'estelada o una altra cosa (sic) determinada pel ple”. Finalment, i després de més de 45 minuts de debat en una comissió informativa prèvia, es va acordar que el ple es limités a votar a favor o en contra de mantenir l'estelada. El debat va anar sobre allò previst. Trincheria va tornar a reclamar que no hi hagués simbologia política en espais públics. Valentí va refermar la voluntat que sigui el ple qui decideixi aquestes coses. L'alcalde va explicar la seva evolució des de la defensa del peix al cove a l'independentisme. 9M-ICV va donar suport a l'estelada per “coherència política”. El PSC va aprofitar per carregar contra el govern local, acusar-los de “desgavell” i parlar de “guerra de banderes”. El PP, mut. Tot i això, l'aliança AM-PP en contra de l'estelada es va trencar. “Com que hi ha un col·lectiu que ha confiat en mi i estem adherits a ERC, reconsidero la meva posició i em decantaré a favor de la bandera a l'entrada del poble”, va explicar Valentí. 

El canvi d'actitud del primer tinent d'alcalde, que es declara obertament no independentista, “tot i que estimo més Catalunya que moltes de les persones que sempre voten sí”, va ser sorprenent. Però la nit encara guardava més sorpreses. El PP també va canviar d'opinió. I, sense pronunciar ni una paraula, en lloc de votar en contra de l'estelada, com s'esperava, es va abstenir. També es va abstenir un dels dos regidors del PSC, José Martínez.

Per tant, després d'embolicar la troca a una junta de govern municipal. Després de fer una aliança contra natura AM (ERC) i PP contra l'estelada. Després d'una tensa comissió informativa. I després d'un embolicat i llarg debat al ple municipal, l'Ajuntament de Maçanet de la Selva va avalar mantenir l'estelada a la rotonda del poble amb tots els vots a favor, menys dues abstencions. Ningú s'hi va oposar.

La sala de plens ha viscut dijous una inusual assistència de públic. Veïns i veïnes, però, van marxar de l’ajuntament sense donar crèdit al que havien viscut. I un argument més a favor de la independència, docs la gent deia que quan arribi s'acabaran aquestes situacions tan absurdes. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada