dijous, 6 de juny del 2013

Feixistes i nostàlgics de l’Algèria francesa es troben al cementiri Nord a Perpinyà

No nous elogis a l’OAS

 
















TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/06/2013 
Perpinyà (Rosselló).- 

Feixistes i nostàlgics de l’Algèria francesa es troben al cementiri Nord a Perpinyà aquest proper divendres 7 de juny a les 9 del matí. La situació de mobilització antifeixista per la mort de l’estudiant Clément Méric a París en mans de feixistes podria provocar algun tipus de protesta contra aquesta concentració de la dreta extrema francesa a l’Alt Vernet de Perpinyà.

La Lliga pels Drets de l’Home (LDH), Els Amics de Max Marchand, de Mouloud Feraoun i de dels seus companys, l’Associació Nacional dels Pieds Noirs Progressistes i els seus amics (ANPNPA), l’Associació nacional per a la protecció de la memòria de les víctimes de l’OAS (ANPROMEVO) així com  l’associació dels antics ‘appelés’ a Algèria i els seus amics contra la guerra (4ACG) des del 13 de maig i com cada any des de 2006, han instat el prefecte del Pirineu Oriental demanant interdir aquesta trobada prevista pel 7 de juny d’aquest elements  pro OAS davant l’entrada del cementiri Nord de Perpinyà, que volen fer una ofrena floral a l’estela que hi ha dedicada a glorificar els assassins de l’OAS, perpetuant d’aquesta manera la seva apologia als crims de guerra.

Mentre s’esperava una resposta del prefecte a aquesta instància s’havia convocat una protesta de tothom que estigui indignat per aquesta commemoració, a l’entorn del cementiri el 7 de juny  també a les 9 del matí.

Prohibició de concentrar-se al costat del cementiri de l’Alt Vernet, a Perpinyà, el divendres 7 de juny

A les 17:23h del 5 de juny es va conèixer la prohibició de tota mena de manifestació o trobada  reivindicativa al costat del cementiri de l’Alt Vernet durant tot el dia 7 de juny, par mandat de la Prefectura de Perpinyà en cas d'un acte d’homenatge davant l’estela que porta la inscripció «Aux fusillés et combattants tombés pour que vive l'Algérie française» que hi ha en aquest cementiri o al resultat de les crides contràries manifestades per associacions i organitzacions sindicals hostils a aquesta trobada, hi haurà unes mesures policials preses pel prefecte del departament del Pirineu Oriental, “amb fi i efecte de preservar la tranquil·litat i la seguretat pública, que s'imposa a l’entorn d'un cementiri”. El director departamental de la seguretat

pública és l’encarregat de fer respectar aquest mandat del prefecte. I tota mena de contradicció a aquesta interdicció es passible de sancions penals previstes en l'article 431-9 del Codi Penal francès, entre sis mesos de presó i 7.500 euros de multa. L'accés al cementiri serà igualment  interdit al públic per mandat municipal. 



No a nous elogis de l’OAS

Comunicat de la Lliga pels Drets de l’Home (LDH), Els Amics de Max Marchand, de Mouloud Feraoun i de dels seus companys, l’Associació Nacional dels Pieds Noirs Progressistes i els seus amics (ANPNPA), l’Associació nacional per a la protecció de la memòria de les víctimes de l’OAS (ANPROMEVO) així com  l’associació dels antics ‘appelés’ a Algèria i els seus amics contra la guerra (4ACG):

Quan es van iniciar les negociacions d’Evian per posar fi a la guerra d’Algèria, dos activistes, Albert Dovecar i Claude Piegts, membres des sinistres comandos Delta de l’OAS, van participar a l’assassinat de Roger Gavoury, comissari central d’Alger, la nit del 31 de maig a 1er de juny de 1961. Condemnats a mort, Dovecar i Piegts van ser executats el 7 de juny de 1962. Precisament, el 7 de juny de 2013 el Col·lectiu Aixois des Rapatriés (CAR), a triat Aix en Provença per inaugurar un monument, igual al que hi ha a Niça, Toló, Perpinyà i Marinhana, erigits a la glòria d’ambdós assassins. L’estela serà instal·lada al patí de la Casa del mariscal Alphonse Juin, propietat de l’ajuntament d’Aix, transformada en una veritable casamata de la «nostalgia ». L’actual equip de govern municipal d’Aix a atorgat la gestió al CAR, que subvenciona en abundància. El president d’aquest col·lectiu, René Andrés, acostuma elogiar 

la colonització i l’OAS, i ara afirma en la convocatòria per a la inauguració d’aquest espai «que espera devenir el major indret dedicat a la memòria, la conservació, la veritat del poble Pied-Noir i Harkis». També l’Associació de defensa dels antics detinguts de l’Algèria francesa (ADIMAD) dóna suport a aquesta crida. Resulta que aquests irreductibles de l’Algèria francesa havien previst, com cada any, trobar-se a primers de juny davant la tomba de Claude Piegts, a Touvet, a l’Isère.

Aquest homenatge inicialment previst el de 2 juny, ha provocat moltes protestes i ha estat interdit per la Prefectura de l’Isère. Els convocants ha traslladat l’acte pel 9 de juny, dos dies després del d’Aix. 

Denunciem amb fermesa aquetes intents de rehabilitar antics assassins de l’OAS, al mateix temps que les derives ideològiques que busquen aspectes positius en la colonització i les noves instrumentalitzacions del drama dels Harkis i els seus descendents.

És indispensable que siguin oficialment reconeguts, simplement reconeguts, els crims i malfets que van acompanyar la colonització i la guerra d’independència d’Algèria. Indispensable per esborrar a França tota forma de racisme que aquestes derives alimenten; indispensable per permetre el reforçament dels lligams d’estima i d’amistat entre els pobles algerià i francès, l’establiment d’una cooperació activa i sincera entre France i Algèria! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada