dijous, 13 de juny del 2013

Febre policial espanyola contra les banderes estelades catalanes en els estadis de futbol

La Policia Nacional  agafa per la cara dues estelades de seguidors del Girona Futbol Club a l’estadi Santo Domingo, a Alcorcón




 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/06/2013 
Girona (Gironès).- 

Alguns seguidors del Girona Futbol Club es van queixar a través de la xarxa social Twitter que la Policia Nacional espanyola els havia requisat una bandera estelada a l'hora d'entrar a l'estadi Santo Domingo, a Alcorcón. Tot i això, altres seguidors devien aconseguir saltar-se els controls i al principi del partit van poder animar l'equip amb les banderes independentistes catalanes fins que, en almenys dues ocasions, agents de la Policia Nacional van apropar-se al sector gironí situat en un dels gols i es van endur com a mínim una altra estelada després de discutir molta estona amb el seu propietari. L'acció va ser molt aplaudida per l'afició madrilenya, disconforme amb la presència de la bandera al seu estadi. El seguidor va fer la següent piulada al seu compte personal de Twitter: "Al Santo Domingo, la Policia m'ha retirat l'estelada. Està prohibida, em diuen. Per què? No lo sé, em contesten", deia.

Un periodista gironí  va poder fotografiar el moment de la discussió policial amb el seguidor del Girona en qüestió. Aquest fet no va agradar a un espectador de l'Alcorcón que va provar d'evitar que el periodista pogués fer la seva feina a base de crits i posant la mà davant la càmera. A més a més al final del partit, un aficionat del Girona va rebre un cop de roc procedent d'una grada de l'afició local. Per sort, segons va explicar a RAC1, només li va tocar al braç. No van acabar aquí els incidents de l'afició local. I és que un locutor de RAC1 també va viure moments de tensió durant la retransmissió del partit de futbol. Situat a peu de gespa, un aficionat el va increpar i amenaçar fins que es va produir la intervenció del jugador suplent de l'Alcorcón Andrés Lamas, que estava escalfant a la banda.

El defensa argentí va dir al seguidor local que deixés fer "la seva feina" al periodista gironí. Ja abans d'entrar a les instal·lacions de l'estadi, un seguidor del conjunt local sense samarreta i de males maneres va increpar el conjunt de periodistes gironins que s'esperaven a fora tot recriminant-los el fet que parlessin català.

El precedent d'Osca  

L’espoli descarat d’estelades no són nous a la història del Girona Futbol Club. El mes de febrer de la temporada 2004-2005 el Girona visitava l'Osca en partit de Lliga de Segona B. Un grapat d'aficionats dels columna Supporters, un grup d'animació de l'equip gironí, va mostrar una bandera estelada catalana dins de l'estadi de l'Alcoraz mentre animaven el Girona. La Policia Nacional espanyola va fer mostrar el carnet d’identitat a un dels seguidors gironins que va ser condemnat a pagar una sanció governativa de 3.000 euros. La multa imposada era la que demanava el Govern autònom aragonès que considerava l'estelada il·legal. 

Aficionats del FC Barcelona també van denunciar que la Policia Nacional espanyola els havia requisat les estelades a la final de la Copa del Rei contra l'Athletic disputada al Vicente Calderón el 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada