dimarts, 4 de juny del 2013

Dos ferits en una altra protesta contra el príncep Felip a Girona

Un membre d'Arran Gironès va rebre un cop de porra dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra a l'ull després de saltar una tanca davant l'Auditori aquest dimarts. L'altre contusionat va ser colpejat al front.


 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/06/2013 
Girona (Gironès).-  

La manifestació de la CUP, Arran i altres col·lectius del Gironès contra la presència del príncep Felip de Borbó i de Grècia a Girona i contra el congrés de juristes aquest dimarts ha acabat amb dos ferits. Un d'ells, el membre d'Arran Gironès Jordi Alemany, que ha rebut un cop de porra dels agents antiavalots del cos dels Mossos d’Esquadra a l'ull després de saltar una tanca que barrava el pas a l'Auditori durant pocs segons fins que la  manifestació va tornar a l'altra banda d’aquesta.

El militant Jordi Alemany ha estat acompanyat al CAP perquè li miressin el cop. L'altre manifestant ferit ha rebut un cop al front però no ha requerit assistència mèdica immediata.

La manifestació contra la Casa de Borbó, en la qual hi ha molta més gent que a les de dilluns, ha sortit de la plaça del Vi i s’ha travessat el pont de Pedra, el carrer Nou, Jaume Primer, el carrer de Santa Eugènia i el carrer Francesc Civil fins a l'Auditori de la ciutat, on fins a quarts de set es desenvolupava el Congrés de Seguretat Jurídica i Democràcia a Iberoamèrica. Al llarg del recorregut la manifestació ha cridat contra la monarquia i “les elits polítiques i econòmiques” que ens oprimeixen, tot reivindicant la independència i el socialisme dels Països Catalans. Davant l'auditori, després de la càrrega de la policia de la Generalitat s’ha llegit una declaració en què es denuncia la celebració d’aquest congrés imperialista i la presència del príncep Felip de Borbó, del ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, i l'expresident del Govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero.

La CUP denunciarà l'agressió dels antiavalots

La CUP de Girona denunciarà l'agressió de què ha estat víctima Jordi Alemany, membre d'Arran Gironès, durant la manifestació de dimarts a la tarda contra el príncep Borbó. La protesta ha transcorregut pels carrers de Girona sense cap conflicte, però un cop la manifestació ha arribat a l'Auditori, un mosso ha ventat un cop de porra a l'ull a Jordi Alemany, que ha necessitat assistència mèdica. 

Des de la CUP s’ha anunciat que, a part de la denúncia judicial, plantejaran els fets en el pròxim ple municipal de Girona perquè els altres grups municipals defineixin la seva posició sobre l'agressió. La CUP no ha decidit, però, si ho plantejarà com una pregunta o una moció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada