dijous, 6 de juny del 2013

Aquest dijous de 6 juny tothom a la concentració de Perpinyà, a les 18:30, al Castellet!. Un militant sindicalista i antifeixista assassinat a París pel feixisme militant

Un militant sindicalista i antifeixista assassinat a París pel feixisme militant. 
Clément Méric, un sindicalista SUD Estudiant 
Un camarada antifeixista assassinat a París per les JNR 


 







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/06/2013 
Perpinyà (Rosselló).-  

A Perpinyà (Rosselló) la Lliga pels Drets de l’Home (LDH) convoca una concentració antifeixista de protesta per l’assassinat feixista a París del jove Clément Méric, militant sindical de SUD Estudiant, però tot un seguit d’organitzacions, sindicats i col·lectius de la Catalunya Nord, igualment que passa arreu de la República francesa, consideren que no poden esperar a dissabte per sortir fermament als carrers de les ciutats. En aquest sentit,  a partir de les 18:30h, s’ha format una significada i sentida concentració sindicalista i antifeixista al Castellet, al centre de Perpinyà que havia convocat avui mateix el Col·lectiu antifeixista.

També es recorda que aquest divendres a les 9 del matí al cementiri Nord de Perpinyà també hi haurà una protesta contra els feixistes i els nostàlgics de l'Algèria francesa. També una concentració antifeixista el dissabte a les 15h. 

Convocatòries antifeixistes al Castellet aquest dijous

El Partit d’Esquerres (PG), el Partit Comunista (PCF) i el sindicat Solidaires convoques aquest dijous a les 18:30h a una concentració antifeixista al Castellet, de Perpinyà.

Comunicat de Solidaires

SOLIDAIRES 66

10 carter del Teatre 66000 PERPIGNAN

e-mail: [solidaires66@laposte.net] 

04 68 28 87 23  06 74 07 09 68  06 98 00 98 29

Un militant sindicalista i antifeixista ha estat assassinat a París per l’extrema dreta!

Dimecres 5 de juny, a la sortida d’un magatzem de roba, a tocar l’estació de Saint-Lazare, el nostre camarada Clément, sindicalista de Solidaires Etudiant-e-s i militant antifeixista ha estat colpejat fins a la mort per membres de l’extrema dreta radical.

La mort del nostre camarada s’inscriu en el context del creixement d’un moviment feixista violent a França i arreu d’Europe. Clément va morir a causa de les ferides, aquesta nit, a l’hospital de la Pitié-Salpêtrière.

La seva pèrdua ens aclapara i el nostre dolor es encara més greu a causa de la certitud que nombrosos i nombrosos són aquests i aquestes, militants antifeixistes, persones exposades a la homofòbia i/o el racisme, haurien pogut i encara poden ser víctimes.

Avi, tots nosaltres pensem amb la seva família i els seus ésser més propers a qui nosaltres  expressem tota nostra solidaritat.

Solidaires Étudiant-e-s Sciences Po

Contacte premsa: 0677498147 i 0668801531

Contacta de la federació: 06 86 80 24 45

[dijous 6 de juny]

SOLIDAIRES 66 crida a totes les forces democràtiques a participar en la convocatòria a Perpinyà, de dissabte a les 15:00h, de la Lliga pels Drets de l’Home (LDH66):

"Enfront l'agressió en forma de banda organitzada, ahir el vespre, d'un grup d'extrema dreta que va provocar la mort cerebral d'un militant antifeixista de 18 ans, Clément Méric, la Lliga dels Drets de l'Home del Pirineu Oriental fa una crida a tots els partits, els sindicats, les associacions i la ciutadania compromesa en la garantia i la salvaguarda de viure en democràcia respectuosa dels Drets de tothom al nostre país, a una concentració aquest proper dissabte,   

8 de juny, a Perpinyà, a les 15:00h, al peu del Castellet.

També demanem que TOTS els grops d’aquesta dreta extrema siguin dissolts en el més breu temps possible."

La Lliga pels Drets de l’Home del departament del Pirineu Oriental considera que a causa de la urgència de la situació al menys el dissabte s’haurà de fer una trobada entre les organitzacions que participin a la concentració del Castellet, una vegada s’hagi acabat.

Per la LDH66, signa Anne Gaudron, la seva presidenta en aquest departament.

CRIDA URGENT DEL PARTI DE GAUCHE 66 PER DENUNCIAR LES VIOLÈNCIES QUE FINALMENT HAN PROVOCAT LA MORT D’UN MILITANT SUD-SOLIDAIRES CIÈNCIES POLÍTIQUES

Comunicat del Parti de Gauche 66


Clément Méric, estudiant de Sciences-Po, de 18 anys, destacat en el compromís  antifeixista i militant del sindicat SUD ha estat covardament assassinat ahir a Paris en mans d’un grup de militants d’extrema dreta.

Totes els nostres condols a la família de Clément així com a totes les persones properes que militant al seu costat.

Víctima del context actual de violències, aquest acte s’inscriu en el clima malsà qui genera la banalització de les idees d’extrema dreta a Europe, al nostre país i al nostre departament des de fa molts mesos.

Reafirmant la necessitat de constituir un Front dels Pobles europeus, solidari i resistent en front els dictats de la finança internacional i les respostes xenòfobes de l’extrema dreta. 

El Parti de Gauche 66 crida tothom  que se senti que revoltat davant aquest crim odiós a que  exigeixi la dissolució dels grups d’extrema dreta responsables de la mort de Clément a una concentració aquest dijous 6 de juny a Perpinyà, a les18:30h, a la plaça de la Resistència, al Castellet.

Dany Benquet & Patrick Garcia, cosecretaris departamentals PG66

[dijous 6 de juny]

Comunicat de L’Action Antifasciste Paris-Banlieue  

Dimecres 5 de juny, a París, quan sortia d’un magatzem de roba, a tocar de l’estació de Saint-Lazare, Clément Méric, un jove sindicalista, de 18 anys, militant antifeixista va ser colpejat fins a la mort per membres de l’extrema dreta radical.

Clément era de Brest i estudiava Ciències Polítiques. És víctima d’aquest context de violències sembrades per l’extrema dreta i que s’han desenvolupat aquets darrers mesos. Ha mort a causa de les ferides mortals rebudes, durant la nit, a l’hospital de la Pitié-Salpêtrière.

Totes els nostres condols a la seva família i a les persones properes a qui expressem tota la nostra solidaritat.

Els seus amics, amigues i camarades.

Font: Bakchich Info

[http://www.bakchich.info/]


Segons el web del Parti de Gauche, llegim que els assassins són membres de les JNR (Jeunesses Nationalistes Révolutionnaires).

Per més informació:

[http://paris.indymedia.org/spip.php?article13706]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada